Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η Πύλος τίμησε την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα


Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τίμησε χθες η Πύλος τη μνήμη της πολιούχου της και προστάτιδός της Παναγίας της Μυρτιωδιώτισσας. Της θείας λειτουργίας στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορώνειας Παντελεήμων, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαρεώτιδας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Γαβριήλ.

Με το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Πύλου, την οποία έφεραν στους ώμους τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Η εικόνα συνοδευόταν από άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Παρέστησαν οι βουλευτές Δημ. Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κων. Τζαβάρας ως εκπρόσωπος του προέδρου της Αντ. Σαμαρά, ο  αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης και Τριφυλίας Κων. Κόλλιας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.     


"ΘΑΡΡΟΣ" 25/09/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου