Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνει το Τελωνείο της Πύλου;


Μέσα από το υπουργείο Οικονομικών ήρθε η είδηση ότι κλείνουν τα Τελωνεία της Πύλου και της Κυπαρισσίας και παραμένει ενεργό το Τελωνείο της Καλαμάτας. Η απόφαση δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί αλλά αναμένεται. Κι όλα αυτά για λόγους οικονομίας, όπως λένε οι αρμόδιοι.
Αν συμβεί και αυτό το λιμάνι της Πύλου θα νεκρώσει παντελώς. Η κίνηση του λιμανιού της Πύλου αναμφισβήτητα, έστω και μειωμένη τα τελευταία χρόνια, έφερνε συνάλλαγμα με όλα τα είδη βαποριών (εμπορικά, επιβατικά). Τα τελευταία χρόνια η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων τόνωσε την τοπική οικονομία βγαίνοντας οι επιβάτες στην πόλη. Λάντζες, φορτοεκφορτώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες θα σταματήσουν να υφίστανται - κι όλα αυτά στο βωμό των περικοπών.

 Τ.Αλ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/09/2011

Ας τα βλέπουν κάποιοι που όταν "έλυναν και έδεναν", στις "μεγάλες δόξες" του ΠΑΣΟΚ, με τις ανερμάτιστες και διεστραμμένες σκέψεις τους έδιωξαν τότε τα κρουαζιερόπλοια από την Πύλο.  Θα είχαμε τώρα λόγους να επικαλεστούμε για τη συνεχή προσέγγισή τους στον όρμο του Ναυαρίνου. 
Γιατί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών, ο καπετάνιος του πλοίου ήθελε τότε οι μαθητές να κατεβαίνουν με τις βάρκες του πλοίου αλλά οι λαντζέρηδες θα πληρώνονταν κανονικά σαν να είχαν κάνει αυτοί τη μεταφορά. Έλεγαν τότε οι  γνωστοί "πρασινοφρουροί" ότι τα Αγγλικά κρουαζιερόπλοια, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Πύλου λες και η Πύλος ήταν Αγγλικό προτεκτοράτο και να τους υπαγορεύουν το πως θα βγαίνουν οι μαθητές από το πλοίο. 
Τα θυμάται κανείς αυτά άραγε; Θυμάται το "UGANTA" να βγάζει κάθε φορά πάνω από 1000 Εγγλεζάκια που κατέκλυζαν την Πύλο από το πρωί έως αργά το απόγευμα και  που ψώνιζαν τα πάντα;   Ούτε που ξαναφάνηκε, μετά από όλα αυτά όμως, το "UGANTA".
 Επίσης άνοιγαν και έκλειναν το λιμάνι κατά το δοκούν και άφηναν τα πλοία έρμαια στις διαθέσεις τους. Που ακούστηκε λιμάνι με ωράριο καταστημάτων; Και όμως είχε γίνει και αυτό. Για να "τιμωρήσουν" κάποιοι, όπως έλεγαν,  τους πλοιοκτήτες. 
Τώρα το κόμμα τους, με το κλείσιμο του τελωνείου, έρχεται να τελειώσει εκείνο που άφησαν αυτοί τότε μισοτελειωμένο.
Γιατί πιστεύω ότι όλα πληρώνονται σε αυτό τον κόσμο;
Δεν χαίρομαι αλλά....μήπως υπάρχει θεία δίκη;

Κώστας....

1 σχόλιο:

  1. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. Η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΘΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή