Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ξενοδοχείο 5 αστέρων με 420 κλίνες στη Μεθώνη


Τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων με 420 κλίνες στην περιοχή "Καβουρίνα ή Αλωνάκια ή Σκάντζα" της Μεθώνης, στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, προκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το οποίο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της συγκεκριμένης επένδυσης.
Η επένδυση, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, γίνεται από τη «Μεσογειακά Θέρετρα Α.Ε.» σε οικόπεδο εμβαδού 61.717,93 τετραγωνικών μέτρων.
Τη μονάδα αποτελούν ένα κεντρικό κτήριο καθώς και ανεξάρτητα συγκροτήματα -«μορφολογικά δεμένα με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και πάντα σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης» ενώ θα διαθέτει πισίνες και γήπεδα αθλοπαιδιών.

Μέρος του οικοπέδου, ωστόσο, περιλαμβάνεται μέσα στα όρια του δικτύου "Natura" και συγκεκριμένα στον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας «Νήσοι Σαπιέντζα και Σχίζα, Ακρωτήριο Ακρίτας» (GR 2550003). Ομως, με βάση Προεδρικό Διάταγμα -όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης- «το γήπεδο του έργου βρίσκεται εντός των ορίων της Χερσαίας Ηπειρωτικής Ζώνης Οικοανάπτυξης Ακρίτα, στην οποία επιτρέπονται οι ειδικές μορφές τουρισμού και οι ξενοδοχειακές μονάδες με συγκεκριμένους όρους δόμησης».
Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι -όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της εν λόγω απόφασης- ως προς ορισμένους από τους όρους της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, «η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της ΜΠΕ θεωρώντας ότι α) το εν λόγω έργο δεν συμφωνεί με τις κατευθύνσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, β) η οδός πρόσβασης έχει πλάτος μικρότερο των 5.50 μ. και γ) δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις δόμησης που προτείνονται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που συνοδεύει την εκπονηθείσα ειδική περιβαλλοντική μελέτη για την περιοχή "Νήσοι Σαπιέντζα και Σχίζα, Ακρωτήριο Ακρίτας"».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online" 23/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου