Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος στην Κορώνη


Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προέβει σε δωρεάν προληπτικό καρδιοαγγειακό έλεγχο στην Κορώνη, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τον κύκλο του προγράμματος προσυμπωματικού ελέγχου καρδιοαγγειακών νοσημάτων στους τέως Δήμους Νέστορος, Παπαφλέσσα, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Πύλου. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης όπου προσήλθε πλήθος κατοίκων είτε για να υποβληθούν στον παραπάνω έλεγχο, είτε για να ενημερωθούν για διάφορους τρόπους πρόληψης.
Πιο συγκεκριμένα, ο έλεγχος αφορούσε τη μέτρηση Βιοχημικών παραμέτρων κινδύνου HDL, LDL, Ολική Χοληστερόλη, Τριγλικερίδια, Σακχάρου και μέτρηση της Αρτηριακής Πίεσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες εξετάσεις για τον υπολογισμό κινδύνου για πιθανά καρδιοαγγειακά-εγκεφαλικά επεισόδια.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος , κ. Δημήτρης Καφαντάρης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση και θέλοντας να τονίσει την σημασία του προγράμματος υποβλήθηκε και ο ίδιος σε εξετάσεις. Υποστήριξε ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαραίτητες για τους Περιφερειακούς Δήμους και η έγκαιρη διάγνωση καρδιοαγγειακών προβλημάτων βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο και σώζει ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου