Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η Ολυμπία Οδός στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Για τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την περικοπή του τμήματος Πύργος - Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού   θα συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, αμέσως μετά την ειδική συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο. Το σοβαρό αυτό θέμα φέρνουν προς συζήτηση οι επικεφαλής των μειοψηφιών Δημήτρης Δράκος, Νίκος Γόντικας και Θανάσης Πετράκος.
Σ’ αυτή τη συνεδρίαση
περιλαμβάνονται άλλα 26 θέματα, αρκετά εξ αναβολής, επερωτήσεις και γνωμοδοτήσεις περιβαλλοντικών μελετών για αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς και όχι μόνο.
Μεταξύ αυτών αναμένεται: 
Να εξεταστούν οι επερωτήσεις α) του Θαν. Πετράκου για τις εξηγήσεις που ζητεί
από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για τη θέση του να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και για το αρδευτικό δίκτυο Ευρώτα, και β) του Λάμπρου Μπούκλη για τις μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου στα ύδατα. 
Να συζητηθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας με την υποβολή προτάσεων  στην “Ψηφιακή Σύγκλιση“. Να γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων α) για το εξωτερικό υδραγωγείο Δήμου Πύλου - Νέστορος, β) για τον φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 4,44 MWp, ιδιοκτησίας της εταιρείας “Ελληνική Φωτοβολταϊκή Α.Ε.” στη θέση “Αμμος“ των Γαργαλιάνων και γ) για τον αιολικό σταθμό ισχύος 10 MW στη θέση “Μαυραγάνη - Λικοτόπι“ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Να εγκριθούν α) η προγραμματική σύμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και β) η συμμετοχή της Π.Ε. Λακωνίας στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου