Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Δημιουργία Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εθελοντισμού επιχειρεί ο Δήμος Πύλου Νέστορος.
Προς το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ανέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Πετρόπουλο να προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής σε Δημοτικό επίπεδο.
Η διαδικασία αυτή ακολούθησε μετά από τη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Τρίπολη – την 13/12/2011 από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με θέμα την Δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τον Δήμο Πύλου-Νέστορος στη σύσκεψη εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα της Χώρας όπου συμμετείχαν όλοι οι Πρόεδροι των τοπικών κοινωνικών φορέων και Συλλόγων των τέως Δήμων Νέστορος και Παπαφλέσσα οι οποίοι είχαν προσκληθεί , όλοι εκφράστηκαν με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και δήλωσαν συμμετοχή στην επιτροπή αυτή.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πρόθεση του Δήμου και δήλωσε ότι:
Η Ελληνική Πολιτεία αδυνατεί να διαχειριστεί και να λύσει τα δικά της προβλήματα. Αδυνατεί να προστατεύσει και να συμπαρασταθεί ως οφείλει στους πολίτες.
Ο Έλληνας σήμερα βιώνει την εγκατάλειψη από την Πολιτεία και σε πολλές περιπτώσεις εχθρότητα και αντιπαλότητα του κράτους απέναντί του.
Οι επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας πλήττουν ιδιαίτερα :
  1. -Τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού {αβοήθητες}
  2. -Την προστασία και την ποιότητα ζωής των πολιτών
  3. -Την αποτελεσματικότητα της πολιτικής προστασίας.
  4. -Τον πολιτισμό
  5. -Τον τουρισμό
  6. -τους Νέους
  7. – Επιδεινώνουν τα κοινωνικά προβλήματα και εξάρουν τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας. Έτσι διαταράσσεται σοβαρά η κοινωνική συνοχή και ο αστικός ιστός των τοπικών κοινωνιών.
Καμία Κοινωνία στον κόσμο δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτισμένη και ανθρωποκεντρική αν δεν έχει ανεπτυγμένο στο εσωτερικό της το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος μέσω της Επιτροπής αυτής και σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας θα προωθήσει δράσεις για την ενίσχυση και την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος και της δημιουργικής προσφοράς του στην τοπική Κοινωνία. Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι διαχρονικά στηρίζουν τις δομές του εθελοντικού κινήματος.
Επί πλέον θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ένταξη πολλών Δημοτών και ιδιαίτερα νέων στο Δίκτυο κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού. Θα αξιοποιήσει τη ζωντάνια, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τις γνώσεις του καθενός για προσφορά στο τοπικό κοινωνικό σύνολο.
Οργανωτικά ο Δήμος τις προσεχές ημέρες θα πραγματοποιήσει συναντήσεις φορέων και συλλόγων στη Πύλο με συμμετοχή της Μεθώνης και των Χιλιοχωρίων καθώς και στην Κορώνη.
Σχεδιασμός μας είναι η Δημοτική Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εθελοντισμού να αποτελείται από τρεις ομάδες Πύλου-Χώρας και Κορώνης ώστε οι δομές του να συμπεριλαμβάνουν όλο το Δήμο και να είναι λειτουργικά αποτελεσματική.
Κλείνοντας ο κος Πετρόπουλος είπε ότι πιστεύουμε στο εθελοντικό κίνημα και στην αλληλεγγύη των ανθρώπων μας που τόσο όσο ποτέ έχουν ανάγκη οι δημότες μας σήμερα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν αλλά αν ενώσουμε όλοι την προσπάθειά μας θα τα καταφέρουμε καλύτερα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου