Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ“ Πρώτο βραβείο για το «Κορωνέικο Συμπόσιο»


Στην α‘ φάση του διεθνούς διαγωνισμού Gourmand World Cookbooks Awards 2011 διακρίθηκε το βιβλίο «Κορωνέικο Συμπόσιο: Παραδοσιακές συνταγές και έθιμα της Κορώνης» της Ελένης Ταγωνίδη-Μανιατάκη. Το βιβλίο βγήκε πρώτο στην κατηγορία «Ιστορία της Μαγειρικής», διαγωνιζόμενο με όλα τα βιβλία που υποβλήθηκαν στην ίδια κατηγορία από την Ελλάδα.
Το βιβλίο που έγραψε η αντιπρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος, υποβλήθηκε από το ίδρυμα τον Νοέμβριο για να συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό, ύστερα από πρόταση του Εντουάρ Κουαντρό, προέδρου της επιτροπής του διαγωνισμού. 
Ο διεθνής διαγωνισμός Gourmand World Cookbooks Awards συστάθηκε το 1995 από τον Εντουάρ Κουαντρό, με σκοπό να αναγνωριστούν και να τιμηθούν τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής και παρουσίασης κρασιών. Τα τελευταία 14 χρόνια η ιστορία των βραβείων είναι παράλληλη με την ιστορία έκδοσης βιβλίων για τη μαγειρική και η απήχηση του διαγωνισμού είναι παγκόσμια. Το 2010 συμμετείχαν στο διαγωνισμό 8.000 βιβλία από 154 χώρες.

Στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού το «Κορωνέικο Συμπόσιο» θα συναγωνιστεί τα βιβλία από τις άλλες χώρες τα οποία έχουν κερδίσει στην ίδια κατηγορία, για το βραβείο Best in the World (Καλύτερο στον Κόσμο). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2012 στην ετήσια εκδήλωση των
βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.
Η συγγραφέας Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκδώσει
το δίγλωσσο αυτό βιβλίο (στην Ελληνική και την Αγγλική), το οποίο περιέχει παραδοσιακές συνταγές της Κορώνης, καθώς επίσης καταγραφή των διατροφικών παραδόσεων της περιοχής, ενόψει της επίσημης συνάντησης των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή στην Κορώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε 3-4 Ιουνίου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου