Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρόβατο.. και το προβατάκι.. αποκαλούσαν στις συνομιλίες τους οι δολοφόνοι τον Αλβανό και το παιδί του


Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που σοκάρει με τη στηυγερή δολοφονία και την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης8 συλληφθέντες , 6 αναζητούνται (για αυτούς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης των ενταλμάτων για την σύλληψή τους), συνολικά 14 άτομα, φέρεται να εμπλέκονται σε μια υπόθεση που έχει πάρα πολλές διαστάσεις και που η κύρια συγκλονίζει την τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Η αναφορά σε «συμβόλαια θανάτου» ανατριχιάζει, σοκάρει...

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Παρασκευή όπου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ακολούθως στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες με την όλη διαδικασία σήμερα να εξελίσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού μέσα στα υπόλοιπα αναφερόμαστε και στην ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που είχε απλώσει τα...
 ... πλοκάμια της  και σε ναρκωτικά και εκβιασμούς καταστηματαρχών.
Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά την στυγερή δολοφονία του Φιλίπ Μεσάι και του δίχρονου γιού του, που έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα και η αγριότητά της σόκαρε το πανελλήνιο. Το κινητό του 35 χρονου Αλβανού οδήγησε στις συνταρακτικές αποκαλύψεις και κανείς δεν ξέρει που ακόμη.
Από το απομαγνητοφωνηθέν ακουστικό υλικό σχετικά με την ανθρωποκτονία, προκύπτει ο 49χρονος ηθικός αυτουργός τρεις ημέρες νωρίτερα από τη διπλή δολοφονία να έχει δώσει την εντολή διαμέσου ενός από τους συνεργάτες του στην υπόθεση να προμηθευτεί ο 29χρονος Αλβανός εκτελεστής (που φέρεται να εμπλέκεται σε μία ακόμη ανθρωποκτονία του Σωτήρη Ψυχοπαίδα και σε μία απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια) «πιστόλια και σιγαστήρες» και να... «...τελειώσουν αυτά που άφησαν στην Ηγουμενίτσα».
Την επόμενη στις 27 του μήνα ο 49χρονος επικοινωνεί και πάλι με τον συνεργάτη του και «φτιάχνει κλίμα» αρνητικό γύρω από τον Μεσάι με σκοπό να τελειώσει την υπόθεση και το τηλεφώνημα στον 35χρονο τον πείθει να προσέλθει στην οικία του πρώτου, που βρίσκεται κοντά στον τόπο δολοφονίας.
Την ίδια ημέρα φτάνει και ο εκτελεστής ονόματι «Νίκος» τον παραλαμβάνει κάποιος άλλος και τον μεταφέρει στο σπίτι του 49χρονου.Στις 29 ο Φιλίπ Μεσάι αναχωρεί για το Ραπτόπουλο εργαζόταν εκεί στις ελιές και φθάνει στην περιοχή της Μεσσήνης.Ακολουθεί μια συνομιλία μεταξύ του 49χρονου και του «εκτελεστή», αφού γίνεται αντιληπτό πως ο ο 35χρονος Αλβανός έχει φθάσει στο ραντεβού με το παιδάκι του και αυτό έφερε τα πράγματα... αλλιώς από ότι είχε σχεδιαστεί. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το παιδάκι αναφερόταν ως... προβατάκι στις επικοινωνίες μεταξύ τους που ήταν αλλεπάλληλες εκείνη την ώρα.
Η συνθηματική ορολογία περιλαμβάνει αναφορές όπως «γκλίτσα» για το όπλο, «πρόβατο» για τον Μεσάι και «προβατάκι» για τον δίχρονο γιό του.Το μοιραίο έρχεται τις απογευματινές ώρες και η τελευταία επικοινωνία περιλαμβάνει την εξής αναφορά «εάν ψόφησε το προβατάκι», μια συμβουλή για να κρυφθεί η γκλίτσα  από τα «πρόβατα».Ο αλλοδαπός «Νίκος» εντοπίστηκε στο Πόρτο Ράφτη και συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.Η διενεργούμενη προανάκριση οδηγεί μαζί το ακουστικό υλικό, αλλά και με μία έγγραφη καταγγελία που είχε σταλεί στην Αστυνομία πως εκβίαζαν καταστηματάρχες, παρέχοντας προστασία στα καταστήματά τους, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος, τουλάχιστον 4 αναφέρονται στη δικογραφία.
Ο 49χρονος μαζί με άλλους φαίνεται να εμπλέκονται και στη διακίνηση μεγάλων ποσοστήτων ναρκωτικών με το «συστημα» αυτό να χρησιμοποιεί συνθηματικά όπως «σαλάτα», «χόρτο» και «μαύρο», εννοώντας χασίς, «καφέ –πρέζα» εννόωντας ηρωίνη και «άσπρη» ενοώντας «κοκαϊνη».Στις απολογίες τους ο 49χρονος και ο 29χρονος Αλβανός τήρησαν αρνητική στάση και δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τις πράξεις τους και κάποιοι έχουν ομολογήσει για την συμμετοχή τους σε διάφορες από τις προαναφερόμενες πράξεις.

"BEST TV" 27/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου