Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Βρέθηκε το καΐκι με τους 100 παράνομους μετανάστες Επιχείρηση του Λιμενικού στον Μεσσηνιακό Κόλπο


Εντοπίστηκε από τους λιμενικούς μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσσηνιακού κόλπου το καΐκι, που είχε διαπιστωθεί από το πρωί της Παρασκευής ότι πλέει γεμάτο από παράνομους μετανάστες. Αυτή την ώρα οδηγείται στην Πύλο όπου θα γίνει καταμέτρηση, ενώ θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους αλλοδαπούς παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε έπειτα από τηλεφώνημα στην Αστυνομία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 λαθρομετανάστες και είχε ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό την Ιταλία, είχε μείνει ακυβέρνητο.
Αρχικά οι έρευνες στράφηκαν στο βόρειο Ιόνιο, ωστόσο στη συνέχεια αξιοποιώντας στοιχεία οι λιμενικοί επικεντρώθηκαν στον Μεσσηνιακό κόλπο.
Στις έρευνες συμμετείχαν τρία σκάφη του Λιμενικού. Ευτυχώς το καΐκι δεν κινδύνεψε όσο έπλεε ακυβέρνητο, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι βορειοανατολικοί άνεμοι, που έπνεαν δεν είχαν ένταση μεγαλύτερη από 4-5 μποφόρ.

"ΤΟ ΒΗΜΑ online" 27/012012 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  12:03 

3 σχόλια:

  1. Η Πύλος αν δεν με απατάει η μνήμη μου δεν βρίσκεται εντός του Μεσσηνιακού κόλπου.Γιατί λοιπόν οδηγούνται τόσοι λαθρομετανάστες στην Πύλο?Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο να οδηγηθούν στην Καλαμάτα,όπου είναι πιο οργανωμένοι από πλευράς παροχής πρώτων βοηθειών καθώς και χώρων διαμονής?Αλλη μια μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας,ας την χρεωθούν οι επαιοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεστωρ 2012
    οι Πυλιοι ειμαστε φιλοξενοι ανθρωποι.
    Προσωπικα για μενα δεν υπαρχουν παρανομοι και νομιμοι μεταναστες. Τι παει να πει παρανομος ανθρωπος? Κ ι εγω γιατι θεωρουμαι νομιμος?
    Τωρα θα βγουν διαφοροι κ θ αρχισουν να κραζουν περι φιλοξενιας κ περιμεταναστων. Αλλα προσωπικα δε με νοιαζει.

    Ιππεας της Πυλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. IPPEA THS PYLOU

    KATEVA APO TO ALOGO KAI DIAVASE KANA VIVLIO NA THEIS THN DIAFORA NOMIMOU KAI PARANOMOU METANASTH.

    EPIPLEON TI THA GINEI H PYLOS O VOTHROS THS MESSHINIAS EPEIDH EISAI FILOKSENOS EDO THA SYSOREYONTAI OI MPALES TOU DEMATOPIOHTH, OI LATHROMETANASTES KLP

    ΑπάντησηΔιαγραφή