Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επαγγελματίες Φοινικούντας και “Οδύσσεια” κατά λιγνιτωρυχείου


Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοινικούντας με ανακοίνωσή του εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή του Χωματερού και της Φαλάνθης στο Δήμου Πύλου-Νέστορος. Εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του «για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που επιχειρούν να γίνονται εν κρυπτώ για να πιάνουν στον ύπνο την κοινωνία». 
Η ανακοίνωση προειδοποιεί πως «δεν θα περάσουν τα όποια σχέδια έχουν για την υποβάθμιση της περιοχής μας. Εχουμε όραμα, έχουμε σχέδια και απόφαση, η ανάπτυξη του τόπου μας να προχωρήσει και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για το όφελος της κοινωνίας μας και για ένα καλύτερο μέλλον».


Η “ΟΔΥΣΣΕΙΑ“
Εξ άλλου, ο Ερασιτεχνικός Θίασος Νοτιοανατολικής Πυλίας “Οδύσσεια“ τονίζει σε δική του ανακοίνωση ότι «εκείνο που δεν έχει ανάγκη η περιοχή μας είναι το λιγνιτωρυχείο. Οι συνέπειες από μια τέτοια επένδυση θα είναι ολέθριες για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Τα πλεονεκτήματα του τόπου θα ακυρωθούν και θα υποβαθμίσουν τις συνθήκες διαβίωσης
των κατοίκων». Και συμπληρώνει:
«Εμείς ανάπτυξη δεν θεωρούμε τα τυχοδιωκτικά σχέδια των “επενδυτών“. Εμείς ανάπτυξη θεωρούμε τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής με ποιοτικά προϊόντα, την ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη, την αξιοποίηση των φυσικών, πολιτιστικών και ενάλιων μνημείων της περιοχής. 
Εχουμε κάστρα που καταρρέουν, έχουμε μνημεία στην αφάνεια, υποθαλάσσιους θησαυρούς που περιμένουν. Αυτά είναι η βάση για να πατήσουμε γύρω και να πάμε μπροστά στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/01/2012

2 σχόλια:

  1. πο πο χαμος γινεται μονο ο συλλογος για την προστασια του γυπα της ερημου δεν εχει βγαλει ακομα ανακοινωση. που ζουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο φίλε μου. Όλοι έχουν γίνει ιδικοί επί παντός επιστητού.
    Τόσους "επιστήμονες" μαζεμένους πρώτη φορά έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή