Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κατά του λιγνίτη και ο Εκπολιτιστικός Κορώνης


Την πλήρη αντίθεσή του για την ενδεχόμενη έγκριση της εξόρυξης λιγνίτη σε Φαλάνθη - Χωματερό εκφράζει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης και υποβάλλει ένσταση στην αίτηση αδειοδότησης.
Για τους λόγους της αντίθεσής του ο σύλλογος σημειώνει:
«1) Στην περιοχή της εξόρυξης βρίσκονται πηγές, από τις οποίες υδρεύονται πολλοί οικισμοί των πρώην Δήμων Κορώνης και Αίπειας. Οι υδροφόροι ορίζοντες θα καταστραφούν. 2) Η ευρύτερη περιοχή της εξόρυξης είναι μία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή. Σε απόσταση αναπνοής λειτουργεί η ΠΟΤΑ. 3) Η εξόρυξη θα επιφέρει σημαντικές γεωμορφολογικές διαταράξεις, αφού εκατοντάδες στρέμματα γόνιμης και παραγωγικής γης με ελιές και σταφίδες θα μετατραπούν σε "κρανίου τόπο". 4) Λόγω της εξόρυξης οι κάτοικοι του Χωματερού και της Φαλάνθης θα πρέπει να μεταφερθούν και να κατοικήσουν σε άλλη περιοχή. 5) Η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων μεταφοράς του λιγνίτη θα επιφέρει στο υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. 6) Το ακρωτήριο Ακρίτας και άλλες περιοχές του Δήμου Πύλου - Νέστορος έχουν χαρακτηριστεί "Natura"».
Να επισημανθεί ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κυριαζής παρέστη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όπου συζητήθηκε επί 4 περίπου ώρες το συγκεκριμένο θέμα.


"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου