Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Καφαντάρη με Θ. Πετράκο


Συνάντηση είχε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης με τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» κ. Θανάση Πετράκο στο Δημαρχείο της Πύλου. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η οργάνωση συντονισμένης αντίδρασης ώστε να αποτραπεί η δημιουργία λιγνιτωρυχείου σε απόσταση αναπνοής από τους οικισμούς της Φαλάνθης και του Χωματερού.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης και ο Θ. Πετράκος συμφώνησαν στα εξής:

1) Η δημιουργία λιγνιτωρυχείων στη Φαλάνθη και στο Χωματερό πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο, διότι είναι αντίθετη με την τουριστική φυσιογνωμία του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η ευρύτερη περιοχή της Κορώνης είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη, τουριστικά, περιοχή και η δημιουργία ανοιχτών ορυχείων λιγνίτη πρόκειται να την υποβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό με μη αναστρέψιμες συνέπειες. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός τόσο του Δήμου μας όσο και των όμορων Δήμων είναι σαφώς προσανατολισμένος αφενός προς την τουριστική ανάπτυξη, με σεβασμό στο υπάρχον φυσικό περιβάλλον και αφετέρου προς τον αγροτικό τομέα με την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.  
2) Θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός Παμμεσσηνιακού μετώπου απ’ όλους τους θεσμικούς φορείς και παράγοντες για να αποτραπεί αυτή η καταστροφική και περίεργη επένδυση, η οποία θα καταστρέψει την περιοχή και δεν προσφέρει κανένα εθνικό οικονομικό όφελος, αλλά μόνο ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία της περιοχής.
3) Είναι απαράδεκτη, οποιαδήποτε σκέψη δημιουργίας λιγνιτωρυχείου, όταν πέραν των άλλων, η Κορώνη είναι η πρέσβειρα της χώρας μας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ουνέσκο για τη Μεσογειακή διατροφή.
4) Θα καταβληθούν οι αναγκαίες δυνατές προσπάθειες για να αποτραπεί η καταστροφική αυτή προοπτική για την περιοχή.
Τέλος, ο  κ.  Πετράκος εξέφρασε τη διάθεσή του να συμμετάσχει στην επιτροπή αγώνα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος και πρωτοστατεί ο κ. Καφαντάρης. Ακόμα συμφωνήθηκε να διευρυνθεί η ανωτέρω επιτροπή με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μεσσήνης και του Προέδρου της Π.Ε.Δ. και Δημάρχου Καλαμάτας καθώς και τους βουλευτές του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου