Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Διαλέξεις για το περιβάλλον στο Παρατηρητήριο της Costa Navarino


Διαλέξεις σχετικά με θέματα περιβάλλοντος οργανώνει το Παρατηρητήριο της Costa Navarino (Navarino Environmental Observatory / ΝEO) στο Πανεπιστήμιο Καλαμάτας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Οι διαλέξεις, με το γενικό τίτλο «NEO Lecture Series», γίνονται στην αγγλική γλώσσα και στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του Παρατηρητηρίου που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης κ. Σάρα Κάουζινς με τίτλο «Επίδραση των τοπογραφικών μοτίβων στη βιοποικιλότητα» και αφορά την επίδραση της μορφολογίας του τοπίου στη βιοποικιλότητα.
Η δεύτερη διάλεξη, στις 8 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, θα γίνει από τον καθηγητή του ίδιου Πανεπιστημίου Αλασντάιρ Σκέλτον με τίτλο «Πώς η ορογένεση μεταβάλλει το κλίμα της Γης» και αφορά την επίδραση των διεργασιών ορογένεσης στο κλίμα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου