Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το Καρναβάλι στην Πύλο


Συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά με επιτυχία το Καρναβάλι της Πύλου που το παρακολούθησε πλήθος κόσμου - όπως και τη δίκη του μακαρονά και το κάψιμό του την Καθαρά Δευτέρα, παρά τον άσχημο καιρό. 
Οργανωτής και φέτος ήταν ο «Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού Πύλου». 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηδάσου συμμετείχε την Καθαρά Δευτέρα με κάτι πιο πρακτικό όπως θέλει το έθιμο της ημέρας. Πεντανόστιμη φασολάδα προσέφερε στους επισκέπτες ο επαγγελματίας μάγειρας Μήτσος Πανταζόπουλος.
Τ.Αλ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Στη Μεθώνη την Καθαρά Δευτέρα είχαμε την αναβίωση του «Γάμου του Κουτρούλη» - και φέτος οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Παρά την ελαφριά βροχόπτωση ο...γάμος έγινε με όλα του τα μεγαλεία. Ολοι παρέμειναν μέχρι το τέλος και το ευχαριστήθηκαν, παίρνοντας ως ενθύμιο και τη σχετική μπομπονιέρα. 
Στην Κορώνη το φετινό καρναβάλι συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από τη Μεσσηνία αλλά και ταξιδιώτες από την Αθήνα. Παρέλασαν πολλά άρματα, πεζοπόρα τμήματα και υπήρχε καυστική σάτιρα της επικαιρότητας. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έκλεισαν με το κάψιμο του...“Σόιμπλε“ Καρνάβαλου στο λιμάνι, με τη συνοδεία βεγγαλικών. 
Στη Χώρα, το καρναβάλι είχε μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή των παιδιών γυμνασίων και λυκείων έδωσε άλλη πνοή. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι δεν είχε πραγματοποιηθεί καρναβάλι και φέτος ο κόσμος ήταν αρκετός. Την Καθαρά Δευτέρα τα Κούλουμα γιορτάστηκαν στην πλατεία της Χώρας με φασολάδα, λαγάνες, χαλβά και όλα τα σαρακοστιανά.


"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/02/2012

4 σχόλια:

  1. ο καλύτερος και με διαφορά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΨΕΤΕ ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΕΛΕΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΛΟΓΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς δεν είδες τον τσίγκο που είναι κάτω από το καζάνι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγαλε φωτογραφια κατω απο τον τσιγγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή