Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Με χρήματα του υπουργείου Υποδομών βελτιώσεις δρόμων στη Μεσσηνία


Από το τομεακό του υπουργείου Υποδομών θα υλοποιηθούν οι βελτιώσεις δρόμων στην
Τριφυλία και ευρύτερα στη Δυτική Μεσσηνία και από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ ο δρόμος από τη Μεσσήνη έως την Αρχαία Μεσσήνη και η προστασία της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια.
Αυτά σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής.

Αφού χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο το πρόγραμμα του πολιτισμού, που εξελίχθηκε για όλες τις περιφερειακές ενότητες με πολλά μεγάλα έργα, όπως στη Μεσσηνία, όπου εκτελέστηκαν
περίπου 27 από αυτά», ανέφερε:  Για το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος: «Δεν είναι έργο της Περιφέρειας. Είναι στο υπουργείο Υποδομών, το τρέχουμε για να ωριμάσει και να ενταχθεί στο τομεακό».  Για δρόμους στη Μεσσηνία: «Το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι είναι πάνω από 12 εκ. ευρώ και το έργο είναι ημιτελές». Παραδέχθηκε, όμως, ότι δε φταίει ο πρώην νομάρχης
Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος (απεθυνόμενος και στον ίδιο) και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας και προσθέτοντας: «Δεν υπήρχε έλεγχος και εποπτεία. Και μεις το ξεμπλοκάραμε και το εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ. Το πήγαμε στο τομεακό μαζί με το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και την παράκαμψη Φιλιατρών. Κερδίζουμε 40 εκ. ευρώ». Για το ΠΕΠ (περιφερειακό πρόγραμμα) του ΕΣΠΑ, είπε ότι θα ενταχθεί το έργο - σημαία, ο δρόμος της Μεσσήνης στην Αρχαία Μεσσήνη (Μεσσήνη - Βαλύρα και Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη), που είναι 40 εκ. ευρώ το σύνολο του έργου. Μίλησε για πολιτιστικό - τουριστικό ενδιαφέρον της Αρχαίας Μεσσήνης και σημείωσε πως «είναι χαρισματικός ανασκαφέας ο Θέμελης, έκανε τον αρχαιολογικό χώρο αναγνωρίσιμο».  Αναφέρθηκε, ακόμα, στο λιμάνι της Κορώνης που χρηματοδοτείται με 1,5 εκ. ευρώ και την είσοδο της Κορώνης, που θα υλοποιηθεί από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Μίλησε για την παρέμβαση στο μέτωπο της αντιδιαβρωτικής προστασίας και είπε πως θα κάνουν και το έργο στη Μικρή Μαντίνεια. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ έχουν ξεπεράσει το 140% - 150% του προγράμματος.                     

  Γ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/02/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου