Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ Στοιχεία έρευνας για το μεσσηνιακό λάδι


Στοιχεία έρευνας για τη μοναδική ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου μεσσηνιακού ελαιόλαδου θα παρουσιαστούν αύριο στην εκδήλωση που θα γίνει στις 7 το βράδυ στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο περιθώριο του 4ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε χθες το μεσημέρι ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γιώργος Μπαλτόπουλος -σε συνέντευξη Τύπομε αφορμή τη σημερινή έναρξη του συνεδρίου- απαντώνταςσε ερώτηση για το ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει το εν λόγω συνέδριο για άτομα που δεν υπηρετούν
τον τομέα της υγείας.

«Η εκδήλωση στη Μεσσήνη έχει μια εξαιρετικά οικονομική διάσταση, δεδομένου ότι δρ Προκόπης Μαγιάτης -επίκουρος καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών- θα παρουσιάσει στοιχεία που αναδεικνύουν τις μοναδικά εξαιρετικές ιδιότητες του μεσσηνιακού ελαιόλαδου και τα οποία προέρχονται από μετρήσεις του ιδίου σε δείγματα ελαιόλαδου από τη Μεσσηνία» σημείωσε ο Γ. Μπαλτόπουλος, για να προσθέσει:
«Περισσότερα δεν μπορώ να πω, θα τα ακούσετε από τον επιστήμονα, αλλά πραγματικά είναι εντυπωσιακό πώς έχουμε καταφέρει ένα ελαιόλαδο με τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά
να μην έχει ούτε ονομασία προέλευσης - αντίθετα το πουλάμε χύμα στους Ιταλούς για να το αναμείξουν με δικά τους λάδια». Σύμφωνα με το Γ. Μπαλτόπουλο, η τεκμηριωμένη γνώση της ποιοτικής ανωτερότητας ενός προϊόντος βοηθά στην καλύτερη προώθησή του.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στην αυριανή εκδήλωση στη Μεσσήνη -με αντικείμενο «Δίαιτα, νηστεία, υγιεινή διατροφή: Με τους καρπούς της μεσσηνιακής γης, με έμφαση στο ελαιόλαδο», ο δρ Προκόπης Μαγιάτης θα παρουσιάσει μια αξιολόγηση χημικών αναλύσεων σε ελαιόλαδα από την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος θα μιλήσει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μεσσηνιακού ελαιόλαδου και ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας δρ Βασίλης Δημόπουλος θα αναφερθεί στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου από τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γευσιγνωσία από το Δήμο Μεσσήνης, αλλά και προσφορά τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο, από το Σύλλογο Γυναικών του δήμου.       

   Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/02/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου