Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ Ο Τατούλης μετράει συν και πλην για το λιγνιτωρυχείο στην Πυλία


Δεν απορρίπτει τίποτα,  δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την "επένδυση" της εξόρυξης του λιγνίτη σε Φαλάνθη - Χωματερό, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και δε δέχεται τη λογική  ότι "η δική μας περιοχή δεν μπορεί να γίνει Μεγαλόπολη". 
Αυτά σημείωσε ο κ. Τατούλης προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαθούν  κάποια πράγματα στον αγώνα για επενδύσεις και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για το σοβαρό αυτό θέμα, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης και σε μεγάλο μέρος της Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης είπε ότι «παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις από κοντά, δεν απορρίπτουμε τίποτα,  μετράμε τα συν και τα πλην. Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμη». Διαφωνώντας, όμως, με τις αντιδράσεις και τον ξεσηκωμό, προέτρεψε: «Οχι να δημιουργούμε προβλήματα και να λαϊκίζουμε. Οχι στη λογική "η δική μας περιοχή δεν μπορεί να γίνει Μεγαλόπολη"». 
Υποστήριξε πως «για να βγούμε από την κρίση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις επενδύσεις, από τη δημιουργία οικονομίας, ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας. 
Είμαστε αποφασισμένοι ότι στον αγώνα αυτό θα  χάσουμε  κάποια πράγματα, θα καταβάλλουμε ωστόσο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να χάσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις από τώρα της επανάκτησής τους και της διόρθωσής τους. Πάνω απ’ όλα είναι η ζωή των ανθρώπων και στην απόφαση αυτή δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω».


Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/02/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου