Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος  κ. Δημήτρης Καφαντάρης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, πραγματοποίησε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα με την Γενική Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού κα Δημητρίου. Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση υποβολής αιτήματος από το Δήμο Πύλου-Νέστορος προς τον Ερυθρό Σταυρό για την παραχώρηση προς τον Δήμο του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου της Πύλου.
Ο Δήμος σκοπεύει να αξιοποιήσει το παραμελημένο αυτό κτίριο με στόχο την δημιουργία δομών κοινωνικής φροντίδας, όπως Γηροκομείο κ.τ.λ.. Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν ότι ο Δήμος πρέπει να ζητήσει πλέον και επίσημα την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου από τον Ερυθρό Σταυρό, με την μορφή χρησιδανείου, ώστε στην συνέχεια να εκπονηθεί η απαραίτητη μελέτη για να αποκατασταθεί το κτίριο και να επιτελέσει τον κοινωφελή σκοπό τον οποίο προτείνει η Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Καφαντάρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την συμπαράστασή του, καθώς και στην Γενική Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του αφού μετά από αυτή την συνάντηση ξεκινά πλέον η διαδικασία για την παραχώρηση του χώρου ώστε να υλοποιηθεί ένα μεγάλο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.


"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/03/2012

Πολύ καλή κίνηση. Έχω επανειλημμένα γράψει ότι η προσπάθεια δημιουργίας πανεπιστημιακής σχολής στο παλιό νοσοκομείο είναι ουτοπία. Έχω αναφέρει πως η καλύτερη χρήση του χώρου θα ήταν η δημιουργία γηροκομείου έχοντας και το πλεονέκτημα ότι έχει το κέντρο υγείας δίπλα.
Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Το γηροκομείο δεν μπορεί να λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου μόνο. Το πρόβλημα το έχει αναφέρει άτομο που εργαζόταν στο υπουργείο υγείας και γνωρίσει τι συμβαίνει με τα Δημοτικά γηροκομεία. Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν πρέπει πίσω από αυτά να υπάρχει κληροδότημα με σοβαρούς οικονομικούς πόρους. Διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να "επιβιώσουν" τέτοιες προσπάθειες. Το κόστος λειτουργίας τους δεν μπορεί να καλυφθεί από τις συντάξεις των γερόντων αλλά και ούτε να  περιμένουν οικονομικές ενισχύσεις από τους Δήμους και μάλιστα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Ίσως η παρουσία του Σεβασμιότατου σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο να υποδηλώνει την αρωγή της Μητρόπολης Μεσσηνίας στην δημιουργία του γηροκομείου, κάτι που δεν προκύπτει όμως από την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.
Επί δημαρχίας Χρονόπουλου, όταν συζητούσε με τον Σεβασμιότατο τη δημιουργία νέου κτηρίου που θα στέγαζε γηροκομείο υπό την αιγίδα του Αλεξανδράκειου γηροκομείου Καλαμάτας, είχα επικροτήσει την προσπάθεια αλλά είχα εναντιωθεί στη δημιουργία νέου κτηρίου. Είχα αναφέρει μάλιστα το λάθος - κατ' εμένα - που είχε γίνει με τη δημιουργία του κέντρου υγείας μπροστά από ένα νοσοκομείο που είχε πάψει να λειτουργεί. Είχα επισημάνει ότι με τα χρήματα που είχαν δοθεί για το κέντρο υγείας θα έφτανε η κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου για πολλά χρόνια. Έτσι και με τα χρήματα, από την μη κατασκευή ενός νέου κτηρίου για γηροκομείο θα καλύπτονταν οι ανάγκες του για ένα μακρύ χρονικό διάστημα.
Πιστεύω να πάνε όλα καλά και να προχωρήσει ο Δήμος, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε ένα έργο τόσο μεγάλης σημασίας για τους απόμαχους της ζωής.

Κώστας....

16 σχόλια:

  1. Ο Χρονόπουλος που αναφέρεις πρώτος απ όλους ήθελε αυτό το κτήριο για γηποκομείο αλλά είχε να ξεπεράσει δύο μεγάλα πρόβληματα.Την παραχώρηση του κτηρίου για το πανεπιστήμιο και την άρνηση του καπετάνιου λόγω της χρηματοδότησης την οποία είχε δώσει για την χρήση του κτηρίου για πανεπηστήμιο.Αυτό ήταν τα μεγάλα αγκάθια και ζητούσε την κατασκευή άλλου κτηρίου.Μην ξεχνάμε ότι επί των ημερών του έπαιζε και ακόμα παίζει η παραχώρηση του κτηρίου για την κατασκευή πανεπιστημίου.Τώρα πως ξαφνικά ξεπεράστηκε το πρόβλημα είναι απορίας άξιον.Εκτός αν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Να λέτε στον κόσμο την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ το κρίνω ώς μια πολύ καλή κίνηση γιατί το κτήριο ούτως ή άλλως παραμένει ανενεργό...Μακάρι να αλλάξει η χρήση τους σε γηροκομείο και γρήγορα κι όλας καθώς κι εγω για Πανεπιστήμιο που λέγανε δεν το βλέπω(εδώ κλείνουν τις σχολές τη μια μετα την άλλη που λόγος για να φτιαχτούν νέες).
    Άξια λοιπόν αυτή η κίνηση και να γνωρίζετε κάτι δεν έχω καμμία κακία με την Δημ.Αρχή και όταν βλέπω να γίνεται κάτι σωστά (βάση της δικής μου λογικής) το υπερασπίζομαι..
    Το θέμα είναι ένα όμως να κάνουν βήματα προόδου και ανάπτυξης της Πύλου πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει τιποτα..Καλημέρα σας
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρετε τι με ανησυχεί περισσότερο?Μέχρι τώρα δεν βλέπω κανένα νέο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής να παίρνει σάρκα και οστά.Το γηροκομείο ιδέα άλλων.Ηεικονική αναπαράσταση της ναυμαχίας έργο της Νομαρχίας.Οι καμάρες μελέτη Χρονόπουλου όπως και οι μελέτες των πλατειών,περιβαλλόντων δρόμων,κυλοφοριακές ρυθμίσεις και τόσα άλλα.Το στέγαστρο των ανακτόρων του Νέστορα έργο της πρώην δημοτικής αρχής.Δηλαδή η νέα δημοτική αρχή ήρθε για να διαχειριστεί και μόνο τις ιδέες και τις μελέτες των προηγούμενων δημοτικών αρχών,και σε πολλές περιπτώσεις να καταστρέψει?(βλέπε αναπλαση παραλιακής ζώνης).Μιλάω πάντα για την Πύλο και την Χώρα που την κατάντησαν χειρότερη από χωριό.Αν θεωρείται αυτό ανάπτυξη τότε χαρισμά σας.Αυτή την ανάπτυξη υποσχόσασταν κύριε δήμαρχε και οι πέριξ σας όταν προεκλογικά υποσχόσασταν λαγούς με πετραχείλια?Εδώ μια ασφαλτο ρίξατε και φοσκώνατε όλοι πισω από τα μηχανήματα λες και κάνατε το έργο του αιώνα.(ούτε αυτό ήταν δικό σας)
    Δέστε τώρα τα χάλια σας που τον καταντήσατε χειρότερο από πριν,τουλάχιστον το κομμάτι πλατεία κάστρο.Σας τα έχουμε επισημάνει πολύ καιρό πριν τα τρωτά σας όμως σας έχει παρασύρει η αλαζωνεία της εξουσίας.Αρχίστε λοιπόν να μετράτε ανάποδα και η μέρα που θα μετρήσετε τα σκαλιά του Δημαρχείου πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νέστωρ 2012 πρέπει να έχει σχέση με αυτοδιοίκηση , από τα γραφόμενά του , ευτυχώς που δεν διαχειρίζεται τις τύχες του δήμου . το πότε θα φύγει ο Δήμαρχος θα το πει , ευτυχώς , ο λαός …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τ Α και εγώ λαός είμαι και μην ξεχνάς πως και εγώ έχω ψήφο.Τώρα για το αν έχω σχέση με την αυτοδιοίκηση σου λέω πως όχι δεν έχω όμως μου αρέσει να ενημερώνομαι για τα τοπικά μιας και είμαι μέλος της τοπικής κοινωνίας.Τώρα για το ευτυχώς που δεν διαχειρίζομαι τις τύχες του δήμου ,φαίνεται πως σε πειράζουν οι αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Νέστορα
    Η αλήθεια είναι ότι το χουμε ξαναεπισημάνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου ιδέες νέες και πρέπει να πορευτούμε μ αυτό. Απο την άλλη δεν με νοιάζει καθόλου άν γίνουν έργα απο παλαιότερες Δ.Α. αρκεί να γίνουν..
    Αγαπητέ Τ.Α.
    Αυτό το ευτυχώς που ο Νέστωρ2012 δεν διαχειρίζεται τις τύχες του Δήμου απο που το συμπεραίνεις? Γιατί απο τα γραφομενά του (και δεν τον ξερω προσωπικα τον ανθρωπο ουτε καν ποιος είναι) αλλα βλέπω έναν άνθρωπο με γνώσεις, μορφωμένο που πολλές φορές αποδυκνύει ότι έχει εξετάσει κάποιο θέμα πριν γράψει κάτι..Για μένα τέτοιοι άνθρωποι θα έπρεπε να διαχειρίζονται έναν τόπο..Και έχει και κάτι άλλο ΑΓΑΠΗ για τον τόπο του.΄Όσον αφορά για το πότε θα φύγει ο Δήμαρχος εγω πιστεύω ότι για τα "καλά" που έχει κάνει στον τόπο -ευτυχώς-είναι πολύ μετρημένες οι ώρες του και ό καιρός έρχεται σύντομα..Ρώτα στην Πύλο και θα σου πούν την αποψή τους περι αυτού γιατί ο κόσμος βλέπει πια και απο λόγια χόρτασε...
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Νεστορίνα,
    Μου φαίνεται οτι είσαι υπερβολική. Τελικά δεν σου αρέσει τίποτα σε αυτόν τον τόπο? Μήπως έχεις άλλα προβλήματα και ξεσπάς στη Δημοτική αρχή? Περιμένεις πότε το συγκεκριμένο Μπλόκ θα κρεμάσει κάτι για την Πύλο, ώστε να αρχίσεις τον καταγγελτικό σου λόγο. Θα πρέπει να μάθεις να περιμένεις και μετά να κάνεις κρίσεις.¨Οσο για το έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, την απάντηση την έδωσαν οι Δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέστωρ 2012,
    δεν κατάλαβα την ανησυχία σου. Θεωρείς ότι είναι πρόβλημα η προώθηση έργων που δεν έγιναν από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές;
    Θεωρείς δηλαδή προτιμότερο να μην γίνουν κάποια πράγματα που είδη είχαν εξαγγελθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί;
    Πρωτότυπα πράγματα θεωρείς πως έπρεπε να κάνει; Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα.
    Όλοι γνωρίζουμε πάντως ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε, παρ' όλες τις εξαγγελίες της να απορροφήσει τα χρήματα του ΘΗΣΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε το να σου απαντήσω είναι για μένα χάσιμο χρόνου,-εννοώ το υφάκι σου στον τρόπο που μιλάς-μα θα το κάνω για να σου επισημάνω το εξής.Μέσα από την αντίδραση και την καυστικότητα θα έρθει το αποτέλεσμα.Αν αφήσεις τα πράγματα να κυλίσουν νωχελικά όπως κυλούν δεν θα δούμε τίποτα σ αυτόν τον τόπο.Αλλωστε δεν γράφω ανακρίβειες και αυτό είναι που σε πειράζει.Τώρα αν θέλουν στην παρούσα δημοτική αρχή να έχουν την τύχη της προηγούμενης δεν έχω κανένα πρόβλημα.Πάντως κατά την ταπεινή μου γνώμη έργο έκανε και ασ μην το βλέπουν κάποιοι.
    Κώστα το να θέλω τα περισσότερα για τον τόπο μου δεν είναι κακό.Θέλω να υλοποιηθούν τα έργα των προηγούμενων αλλά να παρουσιάσει και νέα έργα η σημερινή δημοτική αρχή.Οσο για τον ΘΗΣΕΑ που αναφέρεις μεγάλο,κατά πληροφορίες μου, ρόλο 'επαιξε στην αποροφητικότητα η αδυναμία του ιδίου του κράτους στην συμμετοχή του στο ποσοστό που του άνηκε και ξέρεις τι εννοώ.Εν πάσει περιπτώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή αν θέλεις χρεώθηκε τις αδυναμίες της και τέλικά το πλήρωσε.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κριτικάρουμε την νέα δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Ανωνυμε με το κα νεστορινα που λες τι είσαι έξυπνος?
    Εμένα μου μοιάζεις με παιδάκι 15 ετών με αυτα που λες και κοίτα αν δεν είσαι 15 προσεξε το, μάλλον εισαι προβληματικός...
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΗΜΟΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
    επίτρεψέ μου να προσπαθήσω να ερμηνεύσω τον ανώνυμο, που κάνει λόγο για "Νεστορίνα". Το πιθανότερο είναι να υποψιάζεται κάποια πίσω από το "ΝΕΣΤΩΡ 2012. Υπόθεση κάνω και τον προκαλώ να δώσει διευκρινήσεις.
    Είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να μαντέψουν ποιοι/ες κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα ή την ανωνυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλώ Κώστα
    δέχομαι την αποψή σου και το σκεφτηκα κι εγώ ότι μπορει να θεωρεί οτι είναι γυναίκα και το δέχομαι αυτό. Παρόλα αυτά εφόσον ο/η υπογράφει ως Νέστωρ2012 το θεωρώ προσωπικά άκομψο να προσπαθήσει ο άλλος να δείξει ότι γνωρίζει οτι είναι γυναίκα γι αυτό το γράφει έτσι. Δεν μ αρέσει να μπαίνω στη διαδικασία να ψάχνω ταυτότητες για το ποιος γράφει τί αλλά δέχομαι αυτό που λές ότι κάποιοι τις ψάχνουν παρόλο που εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ σόφρων αλλά θεωρώ λογικό να ακούς τι λέει ο άλλος..
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΜΑ Ο ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΑΝΤΡΑΣ
    ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ.

    ΔΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ...... ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντί να κάνεις υποδείξεις δεν κάνεις αυτό που προτρέπεις τους άλλους να κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σηκωσε το παντελονακι σου για να μην βραχεις.

    Γιαλο Γιαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλτατοι μην ασχολείστε με τα σχόλια του ανώνυμου περί Νέστορα και Νεστορίνας αγνοείστε τον και ας κρατήσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Το τι είμαι δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει γιατί δεν έχει καμμία σημασία.Εκείνο όμως που πονάει είναι οι αλήθειες και αυτές είναι πολλές,τουλάχιστον από την πλευρά μου και εντός των πλαισίων της ενημερωσής μου.Μήπως αυτό ενοχλεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή