Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Πύλο


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πύλο παρουσία πλήθους κόσμου.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου και ακολούθησε παράταξη των σχολείων και των επισήμων στο χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το Δημαρχείο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Πύλου κ. Κων/νο Νερατζόγλου, τις Αρχές του τόπου καθώς και από εκπροσώπους μαθητών του Λυκείου, του Γυμνασίου, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Πύλου.
Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από την κ. Θεοτικού Ευαγγελία, καθηγήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου.
Ακολούθησε παρέλαση από τους Μαθητές των σχολείων, τη Φιλαρμονική και για πρώτη φορά συμμετείχε στην  παρέλαση ομάδα Ιππέων, από τον Ιππικό Όμιλο Τριφυλίας που έχει έδρα τους Γαργαλιάνους. 
Μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος, δεξιώθηκαν  το Λαό και τις Αρχές στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Ο εορτασμός της ημέρας, ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της παιδικής χορωδίας του ωδείου της Πύλου και με την παρουσίαση Εθνικών Παραδοσιακών Χορών από μαθητές στην Κεντρική Πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου