Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανθρώπινη προσφορά από τη Φοινικούντα


Οι κάτοικοι της Φοινικούντας πολλές φορές με τις πράξεις τους έχουν δείξει στην περιοχή μας ότι διαθέτουν κάτι πολύ σημαντικό σε κοινωνικό επίπεδο και τούτο είναι η ομαδικότητα και η συνεννόηση που δεν τα βρίσκεις συχνά σε μικρές κοινωνίες. 
Πραγματοποιούν άτυπα λαϊκά συμβούλια συχνά προκειμένου να οργανώσουν και να δυναμώσουν την περιοχή τους -και επαγγελματικά βεβαίως. Το 'χουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζουν να γίνονται καλύτεροι. Η επιτυχία τους οφείλεται σε ένα γεγονός μόνο: Είναι οι λιγότερο τσακωμένοι άνθρωποι -επαγγελματίες. Αυτό και μόνο φτάνει για την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Ενα άλλο στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί, είναι και επίκαιρο, έχει να κάνει με την κρίση. Στο ζαχαροπλαστείο του Παναγιώτη Πετρουλάκη οι κάτοικοι συγκεντρώνουν λάδι με αποδέκτες τους άπορους της Αθήνας. Βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση με κοινωνικές υπηρεσίες δήμων προκειμένου το λάδι να δοθεί σε ανθρώπους που πράγματι το 'χουν ανάγκη. Για παράδειγμα στο Δήμο Ν. Ιωνίας λειτουργεί 25 χρόνια Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας όπου μέσα σ' αυτήν εντάχθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Πράξεις σαν και αυτή πιάνουν τόπο και μακάρι να τους μιμηθούν κι άλλοι. 

Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου