Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο Σύλλογος Γονέων για την παρέλαση στο Βλαχόπουλο


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βλαχόπουλου απαντά με ανακοίνωσή του στις καταγγελίες για την παρέλαση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Ο Σύλλογος Γονέων, αφού πρώτα συγχαρεί τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βλαχόπουλου για την άρτια τελετή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, θέλει να δηλώσει τα ακόλουθα ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με πρόσφατη καταγγελία:
Πρώτον, δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση κατοίκου, γονέα ή μαθητή στην άποψη του διευθυντή του 3/θέσιου Δημοτικού περί μη πραγματοποίησης της παρέλασης. 
Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος επαρχιακός δρόμος Βλαχόπουλου-Χώρας είναι ταχείας κυκλοφορίας, δεν επιθυμούσαμε να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας αφού άλλωστε δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευσή τους. 
Παρ’ όλα αυτά, λόγω συναισθηματικής φόρτισης στην πρωτοβουλία που πήρε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ. Αγγελος Χρονάς, να παρατάξει για παρέλαση μόνος του τα παιδιά στον προαναφερθέντα δρόμο, μετά την τελετή λήξης των εκδηλώσεων, κάποιοι από μας αυθόρμητα σπεύσαμε να «κλείσουμε» την κεντρική οδό και συνοδεύσαμε τα παιδιά
μας μόνο για να τα προστατεύσουμε.
Δεύτερον, διαφωνούμε εντελώς με την άποψη περί ασέβειας σε ιστορική μνήμη. Απόδειξη αυτού αποτελεί το ότι ο διευθυντής του σχολείου με τον Σύλλογο Διδασκόντων και την νηπιαγωγό οργάνωσαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν με λαμπρότητα στην πλατεία της Τ.Κ. Βλαχόπουλου με κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση πανηγυρικού, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια. Η επιστολή αυτή κοινοποιείται και στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, κ. Κλάδη, για να λάβει γνώση των γεγονότων». 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου