Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Αρχές Μαϊου το έργο προστασίας εισόδου Κορώνης


Τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει το έργο της προστασίας του δρόμου εισόδου της Κορώνης από την κατολίσθηση, προϋπολογισμού 2,3 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Και αυτό γιατί οι κρίσιμες και δυσκολίες εργασίες θα πρέπει να γίνουν πριν το καλοκαίρι, την τουριστική περίοδο που η Κορώνη υποδέχεται πολύ κόσμο.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ανάδοχο και τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μέσα σε 50 ημέρες μπορούν να τοποθετηθούν οι 165 πάσσαλοι που προβλέπονται. Και σ’ αυτό το διάστημα θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να μη διακοπεί η κυκλοφορία (ίσως να είναι αναπόφευκτη για μια 1 - 2 ώρες κάποιες ημέρες).
Το έργο, όπως επισημαίνεται, είναι δύσκολο, καθώς θα γίνει παρέμβαση σε μήκος 222 μέτρων και οι πάσσαλοι θα έχουν διάμετρο 1 μέτρο, βάθος 14 μέτρα και η μεταξύ τους απόσταση θα είναι 30 εκατοστά. Οι πάσσαλοι θα δεθούν με κεφαλόδεσμο (δοκό) και θα αγκυρωθούν με αγκύρια, που θα μπουν 20 μέτρα μέσα στο έδαφος. Το εξωτερικό κομμάτι θα “ντυθεί“ με πέτρα. Με το έργο θα συγκεντρώνονται και θα απομακρύνονται τα όμβρια ύδατα του δρόμου.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθεί βεράντα - πεζοδρόμιο 2,5 μέτρων με θέα προς τη θάλασσα και την παραλιακή ζώνη της Κορώνης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου