Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μεσσήνιος πολυεκατομμυριούχος ο πρώτος Ελληνας αστροναύτης


Μεσσήνιος στην καταγωγή, από την ομογένεια της Αυστραλίας, είναι ο πρώτος Ελληνας που τον επόμενο Οκτώβριο -και  έχοντας καταβάλει 30 εκατομμύρια δολάρια- θα... τεθεί σε τροχιά για 2 εβδομάδες γύρω από τη Γη, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ο λόγος για τον πολυεκατομμυριούχο Νικ Χάλικ -ή επί το... ελληνικότερον Νίκο Χαλικόπουλο-οι γονείς του οποίου έφυγαν από τη Μεσσηνία το 1957 για την Αυστραλία, αναζητώντας εκεί μια καλύτερη ζωή. Γιος του Κώστα Χαλικόπουλου από τη Χώρα και της Διονυσίας Αντωνοπούλου από το Ραυτόπουλο, ο Νίκος έχει ήδη περάσει μια φορά την απαραίτητη εκπαίδευση για να βρεθεί στο διάστημα - καθώς το 2008 ήταν ο αναπληρωτής του Αμερικανού Ρίτσαρντ Γκάριοτ, επίσης πολυεκατομμυριούχου, ο οποίος βρέθηκε τελικά σε τροχιά.
Ο μεσσηνιακής καταγωγής ομογενής έγινε πολυεκατομμυριούχος μέσα από έξυπνες επενδύσεις που έκανε πριν ακόμα συμπληρώσει τα 30 του χρόνια. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος εταιρειών και οργανισμών, ενώ η μεγάλη του αδυναμία είναι να θέτει στόχους και να τους πραγματοποιεί.
Ηδη η δεύτερη απόπειρα του Νικ Χάλικ κάνει το γύρο του Διαδικτύου με ρεπορτάζ του ΑΠΕ και συνέντευξη του ίδιου στο κυπριακό πόρταλ Sigmalive - ενώ υπενθυμίζεται ότι η «Ε» είχε αναφερθεί στην πρώτη του απόπειρα το 2008.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου