Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ενεργοποιήσεις Έκλεισε το σύστημα αλλά δέχεται αιτήσεις


Αφού έγινε ολόκληρη ιστορία, έκλεισε τελικά χθες το ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποιήσεων για την ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το αιτιολογικό ότι η Ένωση παίρνει χρήματα από τους αγρότες (30 έως 40 ευρώ) ενώ κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.
Χθες ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Νίκος Σαρδέλης, μας ενημέρωσαν ότι το σύστημα ήταν κλειστό, αλλά πρόσθεσαν πως είχαν τη διαβεβαίωση από την ΠΑΣΕΓΕΣ ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει. Πάντως, και χθες, όπως διαπιστώσαμε, στο ισόγειο του κτηρίου της ΕΑΣ, στην οδό Ιατροπούλου, οι παραγωγοί κατέθεταν αιτήσεις ενεργοποίησης παρότι το σύστημα ήταν κλειστό.
 Πρόεδρος και διευθυντής μάς είπαν, επίσης, ότι ενώ χρήματα παίρνουν και άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα με την ενεργοποίηση δικαιωμάτων (έκαναν λόγο ακόμη και για ποσά της τάξεως των 50 ή και των 90 ευρώ στην Κρήτη), ο Μεσσήνιος γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Κανελλόπουλος, τα έχει βάλει ειδικά με την Ένωση της Μεσσηνίας, πράγμα το οποίο, όπως πρόσθεσαν, τους προκαλεί εντύπωση.   
Ζητούν έκτακτο Δ.Σ. για το πόρισμα
Εν τω μεταξύ, με επιστολή που έστειλαν χθες στον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη, πέντε σύμβουλοι του Δ.Σ. της οργάνωσης ζητούν τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκθεση ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά στην ΕΑΣ.
Πρόκειται για τους Μιχάλη Αντωνόπουλο, Αριστείδη Γιαννακόπουλο, Γιώργο Καμαρινό, Κωνσταντίνο Μαντζούνη και Παναγιώτη Παγάνη, οι οποίοι στην επιστολή σημειώνουν: «Κύριε πρόεδρε, αιτούμεθα τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 24/4/2012 και ώρα 19:00, στα γραφεία του εργοστασίου Θουρίας, για ενημέρωση ως προς την έκθεση ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Οικονομική Επιθεώρηση Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας που έχει αποσταλεί στην ΕΑΣ».

Της Μαρίας Νίκα "ΘΑΡΡΟΣ" 21/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου