Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Γιορτάστηκε χθες ο Νεομάρτυς Δημήτριος ο Χωραΐτης


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου της Χώρας Νεομάρτυρος Δημητρίου του Χωραΐτη την Κυριακή των Μυροφόρων 29 Απριλίου 2012.
Μετά από την Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τριφυλίας κι ο Ολυμπίας κ. κ. Χρυσόστομος περιστοιχούμενος από πλήθος Ιερέων, έγινε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου.
Την Εορτή παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και Βουλευτές, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμαρχος δεξιώθηκε στο αλσύλλιο του  Αγ. Γεωργίου όλους τους προσκεκλημένους και τους δημότες προσφέροντας γλυκά, εδέσματα κι αναψυκτικά που είχαν ετοιμάσει και προσφέρει όλοι οι σύλλογοι, φορείς της Χώρας και δημότες.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς για την τόσο γενναιόδωρη προσφορά τους και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου