Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η Κορώνη γιόρτασε την Παναγία Ελεήστρια


Με μεγαλοπρέπεια και σε προεκλογικό κλίμα γιόρτασε χθες η Κορώνη την Παναγία Ελεήστρια. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν πιστοί από την περιοχή και από διάφορα μέρη της Μεσσηνίας, ενώ το “παρών“ έδωσαν και αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές του νομού.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία, στον εορτάζοντα ναό στο Κάστρο της Κορώνης και με θέα τις υπέροχες παραλίες σε  Ζάγκα και Μεμί και στο ακρωτήρι Ακρίτας, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ακολούθησε η λιτανεία στα γραφικά σοκάκια κάτω από το κάστρο και στους κεντρικούς δρόμους της Κορώνης, ενώ δεήσεις αναπέμφθηκαν από το μητροπολίτη σε σημεία όπου βρίσκονται οι ενορίες. 

Με την κατάληξη της λιτανείας στο προαύλιο του ναού της Παναγίας ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη (μπροστά από την προτομή του) και του επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος με επικεφαλής το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ενώ από τους υποψηφίους βουλευτές διακρίναμε στη λιτανεία ή αργότερα στην παραλία της Κορώνης τους Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Κουσελά και Λεωνίδα Φιλιππόπουλο από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Κατσίβελα, Αγγελο Κωτσιόπουλο, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Δημήτρη Σαμπαζιώτη και Μιλτιάδη Χρυσομάλλη από τη Ν.Δ., Θανάση Πετράκο, Αλέξη Χαρίτση και Ελένη Ψαρρέα από το ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπη Βακαλόπουλο, Νίκο Τσώνη και Παναγιώτη Χαλβατσιώτη από τη Δημοκρατική Αριστερά, Φώτη Χαρίτο από τον ΛΑΟΣ και Χρήστο Σταματόπουλο από τους “Ανεξάρτητους Ελληνες“.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου