Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ 30 ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αναξιοποίητη η δυνατότητα για τουρισμό κρουαζιέρας


Πάνω από 30 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται μέχρι το Νοέμβριο στα λιμάνια Καλαμάτας και Πύλου. Ορισμένα από τα κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στα δύο λιμάνια αρκετές φορές μέχρι τη λήξη της σεζόν, γεγονός που αποδεικνύει πως η Μεσσηνία έχει ενταχθεί στα προγράμματα μεγάλων εταιρειών. Ορισμένες κρουαζιέρες μάλιστα περιλαμβάνουν και τα δύο λιμάνια. Ειδικότερα η Καλαμάτα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα τουλάχιστον 14 κρουαζιέρων και η Πύλος σε 18.
Δυστυχώς όμως οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν θέσει ως προτεραιότητα την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων και έτσι η αύξηση της κίνησης οφείλεται μόνο στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι εταιρείες.

Συγκεκριμένα οι τοπικοί άρχοντες, ενώ μιλούν για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην πράξη δεν κάνουν τίποτα καθώς ασχολούνται με… αναπλάσεις και τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Αν μάλιστα η “Ε“ δεν είχε επισημάνει ότι τα λιμάνια της Καλαμάτας και της Πύλου δεν περιλαμβάνονται στους προορισμούς κρουαζιέρας που προβλέπει το χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, ενδεχομένως και να μην είχαν αντιληφθεί οι τοπικοί άρχοντες την σοβαρή παράλειψη.
Αλλά και όταν το αντιλήφθηκαν η αντίδρασή τους ήταν μικρότερης έντασης από την αντίστοιχη που προκαλεί οποιαδήποτε απόφαση για ματαίωση μιας ανάπλασης ή την κατάργηση μιας αργόσχολης υπηρεσίας.
  
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Στις 27 Απριλίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας το “Thomson Spirit” και το επόμενο διάστημα προβλέπεται να καταπλεύσουν τα εξής κρουαζιερόπλοια:
“Thomson Celebration” 20 Ιουνίου, 4 και 18 Ιουλίου, 1-15 και 29 Αυγούστου και 12 Σεπτεμβρίου.
“Orient Queen” 20 Ιουνίου και 1η Σεπτεμβρίου, “Callisto” 20 Ιουνίου, “Salamis Filoxenia” 23 Ιουλίου και 1η Οκτωβρίου, “Island Escape” 4 Νοεμβρίου.
Η Πύλος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα τουλάχιστον 18 κρουαζιέρων. Ηδη τον Απρίλιο κατέπλευσε το “Sea cloud” το οποίο αναμένεται ακόμα στις 14 Ιουνίου, 27 Αυγούστου και 14 Οκτωβρίου. Αναμένονται ακόμα τα εξής:
“Corinthian II” 12 και 30 Μαΐου, “Sea Cloud II” 5 Ιουνίου, “Callisto” 11 και 19 Ιουνίου, “Star Clipper” 22 Οκτωβρίου, “Seabourn Odyssey” 24 Μαΐου, 28 Ιουνίου, 27 Ιουλίου, 3 Αυγούστου, 27 Σεπτεμβρίου και 25 Οκτωβρίου, “Orient Queen” 23 Ιουνίου και “Hamburg” 4 Νοεμβρίου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/05/2012

1 σχόλιο: