Τρίτη 22 Μαΐου 2012

7μελής διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο


Το 7μελές Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου - Νέστορος όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο κι εξέλεξε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του.
Ειδικότερα, πρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Χαραμαράς και αντιπρόεδρος η αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη - Αρβανίτη, με αναπληρώτριά της τη σύμβουλο Ελένη Στασινοπούλου - Βέργη. Τακτικά μέλη ορίστηκαν οι σύμβουλοι Διονύσης Ψαλλίδας, Κωνσταντίνος Νικήτας και Γιώργος Γιαλλελής, ο (εκάστοτε) λιμενάρχης Πύλου και από τους πολίτες ο Πελοπίδας Αγγελόπουλος - αντιναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος. Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι σύμβουλοι Γιώργος Βοργιάς, Γιώργος Λαζόγιαννης και Ρούλα Μουρδουκούτα, ο (εκάστοτε) αναπληρωτής λιμενάρχη Πύλου και από τους πολίτες ο Θεόδωρος Κάκαλης - υποναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/05/2012

12 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ

    ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡΑΣ, ΛΕΜΒΟΥΧΟΣ, ΨΑΡΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Ο Χ Ι ΒΕΒΑΙΑ!!!!
    ΓΙΑΤΙ????
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ!
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ???
    ...ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

    ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    Η ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ
    ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΟΧΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξω τα λαμογια.

    Χρυση Αυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν κάνετε τα "πικρόχολα" σχόλιά σας περί μισθών και συντάξεων δεν ρωτήσατε αν είναι έμμισθες οι θέσεις. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει μισθός για κανένα μέλος του 7μελούς συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΣΤΑ

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΗΠΩΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά, θα τρελαθούμε τελείως; Πως μπορώ εγώ να σου απαντήσω με τι σκεπτικό ο Δήμος καταρτίζει τις επιτροπές;
    Πιθανόν με την αρχή της ίσης κατανομής (όσο αυτό είναι δυνατό) αρμοδιοτήτων σε όλους τους συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης)ή με βάση τις σπουδές ή τις επαγγελματικές ενασχολήσεις τους.
    Και στο δεύτερο ερώτημα δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω. Καλύτερα να απευθύνεις το ερώτημά σου στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΩΣΤΑ

    ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ (ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ) ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ (ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΝΝΟΩ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα, το σχολιό σου ότι ένα κριτήριο για τις επιλογές είναι και οι σπουδές,είναι για γέλια και καλύτερα να το έσβηνες.Η θέση του προέδρου το Λιμενικού Ταμείου είναι έμμισθη το ξέρεις καλά και μην παραμυθιάζεις τον κόσμο.Καμμία θέση Προέδρου δεν είναι άμμισθη.Θα περιμένω να το ξεκαθαρίσεις ρωτόντας σχετικά.Τελικά ο Καλλικράτης έγινε για να μπουν σε τάξη οι δήμοι και δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι αντίθετα των προσδοκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΕΣΤΩΡΑ

    ΠΙΣΤΕΥΕΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΙΣΩΣ".

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΑ (ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ) ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ "ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ' ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,
    ΟΠΩΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΕΣ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΕΣΤΩΡ 2012,
    όπως πιθανόν δεν πρόσεξες τα κριτήρια που ανέφερα είχαν διαζευκτικά (ή). Αν ήμουν αρμόδιος για τη συγκρότηση των επιτροπών - αλλά δεν είμαι - με κάποια από αυτά θα έκρινα.
    Όσον αφορά το σχόλιό σου, ότι δηλαδή παραμυθιάζω τον κόσμο, θέλω να σου πω τούτο. Αν πας στο ν.3463/06 και στα άρθρα 239 & 242 θα δεις πως έχω δίκιο. Τα αντιγράφω για ευκολία.

    Άρθρο 239
    Σύσταση δημοτικών και κοινοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου
    1. Τα δημοτικά και κοινοτικά νομικά πρόσωπα δημο­σίου δικαίου συνιστώνται με απόφαση των οικείων δη­μοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων. Σκοπός τους είναι η οργάνωση και η λειτουργία ορισμένης δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας με γνώμονα την καλύτερη εξυπη­ρέτηση των αναγκών των κατοίκων, όπως η σύσταση κέντρων κοινωνικής προστασίας, πνευματικών ή αθλη­τικών κέντρων, βιβλιοθηκών, μουσείων κ.ά..
    2. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας διαπιστώνει τη νομιμότητα της σχετικής απόφασης του οικείου δη­μοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου και εκδίδει την πράξη σύστασης του νομικού προσώπου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    3. Στην απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβου­λίου για τη σύσταση του νομικού προσώπου ορίζονται το όνομα, ο σκοπός, η περιουσία και οι πόροι.

    Άρθρo 242
    Έξοδα παράστασης – Αποζημίωση μελών
    1. Στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου επιτρέπεται να κα­ταβάλλονται έξοδα παράστασης, ύστερα από απόφαση του οικείου δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, όταν ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους υπερβαίνει τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (300.000 ~). Το ύψος των εξόδων παράστασης καθορίζεται με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτή­των Ελλάδας. Τα ανωτέρω έξοδα δεν μπορούν να υπερ­βαίνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αντίστοιχων του οικείου Δημάρχου ή Προέδρου της Κοινότητας.
    2. Στον πρόεδρο και στα μέλη του διοικητικού συμβου­λίου του νομικού προσώπου, εκτός από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβου­λίου και τον πρόεδρο της Κοινότητας, επιτρέπεται να καταβάλλεται αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση, και έως τρεις (3) συνεδριάσεις το μήνα, ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Το ύψος της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση ανέρχεται στο ένα τοις εκατό (1%) των μηνιαίων εξόδων παράστασης των δημάρχων ή των προέδρων της Κοινότητας αντίστοι­χα. Εάν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος λαμβάνουν έξοδα παράστασης δεν δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

    Οι συγκεκριμένες θέσεις - όπως προκύπτει - είναι άμισθες, γιατί δεν υπάρχει (και ίσως να μην υπάρξει και στο μέλλον) απολογισμός προηγούμενου έτους που να υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.
    Αν με το καλό φτάσει μια μέρα που θα πληρούνται οι προϋποθέσεις τότε να το συζητήσουμε ποιοι θα είναι πρόεδροι και αντιπρόεδροι και αν θα εισπράττουν τις αμοιβές.
    Οι σημερινοί πάντως "δεν έχουν λαμβάνειν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα απαντήσω και στον ανώνυμο φίλο (24 Μαΐου 2012 5:08 μ.μ).

    Όλες οι μισθοδοσίες πρέπει υποχρεωτικά ν' αναρτηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
    Με τι κριτήριο κρίνεις ότι έχουν αυξηθεί οι λειτουργικές δαπάνες, όταν δεν έχουμε προηγούμενα στοιχεία για να τις αντιπαραβάλουμε, δεν μπορώ να το κατανοήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή