Σάββατο 12 Μαΐου 2012

“Κόλλησε” η παράκαμψη στο Παραδείσια - Τσακώνα


Καθυστερεί η έναρξη κατασκευής της παράκαμψης στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, στο πολύπαθο και έτοιμο προς παράδοση τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. Και αυτό γιατί δεν έχει ακόμα δοθεί το “πράσινο φως“ στην κατασκευάστρια κοινοπραξία, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα για παράδοση του δρόμου με την παράκαμψη στα τέλη Ιουνίου, να τίθεται σε αμφιβολία και να πηγαίνει προς τα πίσω. Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει, η παράδοση του δρόμου φαίνεται να μετατίθεται τουλάχιστον για τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μπορεί η κατασκευή της παράκαμψης τεχνικά και οικονομικά να πέρασε από το Συμβούλιο Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, όμως, ακόμα δεν έχουν καταρχήν εγκριθεί οι μελέτες από τον τεχνικό σύμβουλο.
«Γνωμοδότησε το Συμβούλιο, αλλά λείπει η απόφαση. Πέρασε από το Συμβούλιο η συμπληρωματική σύμβαση για το έργο της παράκαμψης, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουμε υποβάλλει, αλλά δεν έχουμε το οκέι για να ξεκινήσουμε», μας επεσήμανε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της κοινοπραξίας. Τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Εργων πρέπει να εγκρίνει και ο υπουργός ή ο υφυπουργός, ακόμα και ο γ.γ. του υπουργείου, ενώ η συμπληρωματική σύμβαση πριν υπογραφεί, πρέπει να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντως, το έργο μπορεί να ξεκινήσει, αν έχει τις άλλες εγκρίσεις, με ρίσκο, χωρίς την υπογραφή του Ελεγκτικού. 
Η κατασκευάστρια κοινοπραξία κάνει αγώνα δρόμου για να προχωρήσει και τα άλλα μέτωπα του έργου, πέρα από την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου θα φτιαχθεί η τοξωτή μεταλλική γέφυρα. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου