Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ Γνωριμία με την ενάλια αρχαιολογία


Γνωριμία με την ενάλια αρχαιολογία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσοι επισκεφθούν μέχρι και την Τρίτη 22 Μαΐου -μεταξύ 9 π.μ. και 2 μ.μ.- το φρούριο της Πύλου, όπου στον α΄ όροφο του κτηρίου Μαιζώνα φιλοξενείται η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Η δυνατότητα δίνεται με αφορμή το γεγονός ότι χθες ήταν η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και για το λόγο αυτό, η Εφορεία αποφάσισε να διενεργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της υποβρύχιας αρχαιολογίας, απευθυνόμενα τόσο στους μαθητές, όσο και στους υπόλοιπους πολίτες της Μεσσηνίας.
Στόχος της δράσης είναι να γίνει γνωστήη μέθοδος και η εφαρμογή των υποβρύχιων ανασκαφών και ερευνών από τα 36 χρόνια δράσης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Στη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνεται προβολή εποπτικού υλικού από υποβρύχιες ανασκαφές, ενώ στους επισκέπτες θα δίνεται η ευκαιρία να μεταβούν στο κτήριο Πασά -στο οποίο έχει τοποθετηθεί ομοίωμα ξύλινου αρχαίου σκαριού πλοίου-, καθώς και να ξεναγηθούν στην έκθεση του Γάλλου φιλέλληνα Ρενέ Πυώ, στο ισόγειο του κτηρίου Μαιζώνα.
Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Καρκατζούλη και Δημήτριο Σαρδέλη.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου