Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τον Ιούνιο στο Νοσοκομείο Μαγνητικός και νέος αξονικός έρχονται επιτέλους


Στις 15 Ιουνίου θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο νέος αξονικός τομογράφος και στις 20 του μήνα ο μαγνητικός, δύο ιατρικά μηχανήματα ιδιαίτερα σημαντικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Την ανακοίνωση έκανε χθες ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος, αναφερόμενος σε έργα του ΕΣΠΑ, προσθέτοντας ότι ο μαγνητικός τομογράφος έχει προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ, ενώ ο αξονικός 450.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ, όπως είπε, αρχές Ιουνίου υπογράφεται και η σύμβαση για την προμήθεια μαστογράφου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. 


  Σε φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών προμήθειας βρίσκεται και ο υπόλοιπος ενταγμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Μπέζος, στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου οι εργασίες κτηριακής και ενεργειακής αναβάθμισής τους, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, συνεχίζονται ικανοποιητικά, ενώ εγκρίθηκε και η ένταξη στο ΕΣΠΑ της αναβάθμισης του Κ.Υ. Μεσσήνης, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.
Όσον αφορά στην κατασκευή των τεσσάρων νέων περιφερειακών ιατρειών (Βλαχόπουλο - Μεθώνη - Πεταλίδι - Άρις), την επόμενη εβδομάδα υποβάλλονται τα τεχνικά δελτία στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή των Π.Ι. Μεθώνης και Βλαχόπουλου και ακολουθούν τα υπόλοιπα. Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας και ο Δήμος Μεσσήνης, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουν, ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες για την παραχώρηση από την πλευρά του Δήμου οικοπέδου που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Βαλύρας με σκοπό την κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου.
Ο κ. Μπέζος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δωρεά που αναμένεται στο νοσοκομείο από το Σύλλογο των Ροταριανών στο Βανκούβερ του Καναδά, σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο των Ροταριανών Καλαμάτας. Πρόκειται για μια δωρεά σε ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 350.000 δολαρίων, που η άφιξή του στο λιμάνι της Καλαμάτας έχει οριστεί για τις 4 Ιουνίου. Για τη δωρεά αυτή ο διοικητής του νοσοκομείου εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στο συμπατριώτη μας κ. Χρονόπουλο Γεώργιο, καταγόμενο από τη Μηλίτσα Μεσσηνίας - μόνιμο κάτοικο του Βανκούβερ -, καθώς και στον πρόεδρο του Τοπικού Συλλόγου Ροταριανών, γιατρό κ. Γιώργο Λούρα και τα μέλη του Συμβουλίου του.
Τέλος, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως αναφέρει ανακοίνωση, «αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που προσφέρει το ΕΣΠΑ για την τεχνική υποστήριξη-ωρίμανση των έργων είχε προβεί το προηγούμενο διάστημα στην υποβολή πρόταση προς την Μ.Ο.Δ. Α.Ε. για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου. Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και εκδόθηκε η πράξη ένταξης για την πρόσληψη τέτοιου συμβούλου προϋπολογισθείσας δαπάνης 25.000 ευρώ.
Το έργο του τεχνικού συμβούλου θα είναι η εποπτεία των διαδικασιών ένταξης-ωρίμανσης, η σύνταξη και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, καθώς και η υποστήριξη των διαδικασιών δημοπράτησης και υλοποίησης των έργων. Τέτοια έργα που έχει δρομολογήσει το Γ.Ν. Καλαμάτας αφορούν στην κτηριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, την κατασκευή περιφερειακών ιατρείων, την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου». 


"ΘΑΡΡΟΣ" 18/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου