Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στη συνάντηση του MARCO POLO System πήρε μέρος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος


Στη συνάντηση του MARCO POLO System που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, εκπροσώπησε το Δήμο Πύλου- Νέστορος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γραμμάτων και Τεχνών της Βενετίας, καθηγητής Antonio DANIELI, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Βενετίας, καθηγητής Umberto VATTANI, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία, κα. Ειρήνη Ρήγα, ο Διαχειριστής του MARCO POLO System, Dott. Pietrangelo PETTENO, ο Διευθυντής του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Βενετία, Dott. Alberto D’ALESSANDRO, ο εκπρόσωπος του Μανιατάκειου Ιδρύματος, καθηγητής Andreas NANETI, η διευθύντρια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, κα. Ευγενία Γερούση, εκπρόσωποι του Δήμου της Βενετίας και άλλοι.


Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ίδρυση ενός δικτύου για τη μελέτη και την αξιοποίηση της οχυρωματικής κληρονομιάς με βενετσιάνικη προέλευση στην Ιταλία και την Ελλάδα, καθώς και προγράμματα με δράσεις για την ανάδειξη και προβολή της βενετσιάνικης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εξετάστηκε η διαδικασία καταγραφής στην Πελοπόννησο των βενετσιάνικων μνημείων (οχυρωματικά έργα- κάστρα-κατοικίες) με δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου, καθώς και δράσεις προβολής και ανάδειξής τους. Στην πρόθεση του MARCO POLO System να δημιουργήσει κόμβο του δικτύου στην Πελοπόννησο, ο κος Πετρόπουλος πρότεινε την παραχώρηση δημοτικού χώρου για εγκατάσταση παραρτήματος (κόμβου) στο Δήμο Πύλου Νέστορος και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της Μεθώνης. Η πρόταση έγινε ευχάριστα δεκτή και η επιτροπή του MARCO POLO System εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο Δήμο.

Επιπλέον, στα πλαίσια των δράσεων της προβολής της ιστορικής μνήμης και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς κατά τη μακρά περίοδο της Ελληνο-Ενετικής συνύπαρξης, ο κος Πετρόπουλος κατέθεσε πρόταση για διοργάνωση εκδήλωσης προβολής της μεσογειακής διατροφής και πολιτιστικών στοιχείων (χορών-ιστορίας διατροφής-γαστρονομικών συνταγών) στη Βενετία, από φορείς του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Η πρόταση έγινε με ενθουσιασμό δεκτή και προγραμματίστηκε η υλοποίησή της το προσεχές φθινόπωρο. Ο Διαχειριστής του προγράμματος, Dott. Pietrangelo PETTENO δήλωσε ότι στην εκδήλωση θα προσκληθούν το εμπορικό επιμελητήριο και ο σύνδεσμος εστιατόρων της Βενετίας.

2 σχόλια:

  1. Το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται και ο παπας..Κινησεις χωρις κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα παρα μονο προβολης για το Δημαρχο και προσβολης για τους Δημοτες καθως αντι για εργα ολο ταξιδακια και διατροφες σκεφτονται...
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ

    ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΣ
    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΒΕΝΕΤΙΑ.

    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΘΜΕ ΣΕ ΣΠΕΣΙΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή