Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα ούτε τα στοιχειώδη


Ούτε τα στοιχειώδη δεν έχουν γίνει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει και τους σχεδιασμούς που είχε κάνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εδώ και χρόνια.
Αυτό επιβεβαιώνει η ανακάλυψη στο αρχείο μας ενός εγγράφου -απάντησης του διοικητή της ΥΠΑ Ιωάννη Ανδριανόπουλου σε αίτημα του νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, το Μάρτιο του 2008, για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, με στόχο την ανάπτυξη του αεροδρομίου. 
Αφού αρχικά απορρίπτονται έργα σημαντικά, αλλά ακριβά, κόστους 15 κ. ευρώ σε τιμές μάλιστα 2002, «λόγω στενότητας των οικονομικών πόρων της ΥΠΑ», σημειώνεται: «Για τους προαναφερθέντες λόγους η Υπηρεσία μας θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου με τα εξής έργα:
1) Επισκευή μόνωσης του αεροσταθμού. Το έργο είναι υπό ανάθεση. 2) Εξωτερική συντήρηση κτηρίου αεροσταθμού, κιγκλιδωμάτων κλπ. με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. 3) Περιορισμένη επέκταση του κτηρίου αεροσταθμού. Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κτηρίου προς την πόλη κατά 4 μέτρα με ενσωμάτωση του υπάρχοντος ημιυπαίθριου χώρου και διάφορες άλλες εργασίες βελτίωσης του αεροσταθμού, όπως τοποθέτηση συσκευής ηλεκτρονικού ελέγχου αποσκευών μετά τον έλεγχο των εισιτηρίων, επισκευή ή κατά περίπτωση αντικατάσταση των σιδηρών κατασκευών εξωτερικά του αεροσταθμού (δικτυώματα, κάγκελα κλπ.) και άλλα.
Η μελέτη του έργου βρίσκεται στη φάση αποπεράτωσης από την Υπηρεσία και η υλοποίηση εκτιμάται ότι θα έχει γίνει μέχρι τον 6/2009. Το συνολικό κόστος των ανωτέρω έργων ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ περίπου και το ποσό αυτό θα διατεθεί από το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων».
Ομως, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει ούτε αυτά τα έργα, τα στοιχειώδη. Η επέκταση του κτηρίου κατά 4 μέτρα προς τα ανατολικά έχει μείνει στα σχέδια, παρότι το κόστος ήταν μικρό. Παρά τη διαβεβαίωση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας δεν έγιναν έργα αξίας ούτε 2 εκ. ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα σημαντικά και ακριβά έργα που ζητούνταν και παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, σύμφωνα με υπόσχεση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Και αυτά είναι: Η επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού. Η επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και συνδετήριοι τροχόδρομοι. Η απαλλοτρίωση έκτασης 40 στρεμμάτων γα την επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και για βοηθητικές εγκαταστάσεις.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/06/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου