Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη και το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Καφαντάρη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσει η μελέτη του δρόμου Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, Νομού Μεσσηνίας. Η βελτίωση της οδικής σύνδεσης της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος με την Καλαμάτα και το νέο οδικό άξονα Καλαμάτας-Τρίπολης-Αθήνας, αποτελεί καθολικό και πάγιο αίτημα των κατοίκων και φυσικά του Δημάρχου. Επειδή η ανάγκη οδικής σύνδεσης κρίνεται επιτακτική, ειδικά ενόψει της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, ο Δήμαρχος έκρινε αναγκαίο να συζητήσουν από κοντά με τον Αναπληρωτή Υπουργό για το τόσο σημαντικό αυτό έργο.


Η μελέτη κατασκευής του οδικού τμήματος Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης έχει ανατεθεί από καιρό και παρακολουθείται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά η εκπόνηση και η έγκριση εμφανίζει σημαντικές καθυστερήσεις.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να ενταχθεί στην υπό εκπόνηση μελέτη και το τμήμα της παράκαμψης Πύλου που κακώς δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική ανάθεση, να εξετασθεί η δυνατότητα αντικατάστασης του προβλεπόμενου από την προμελέτη ανισόπεδου κόμβου στο σημείο σύνδεσης με τον άξονα Κυπαρισσίας – Γαργαλίανων – Ρωμανού με οικονομικότερη λύση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ Καλογιάννης σημείωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το μελετητικό γραφείο προκειμένου να προσδιοριστεί το σταθερό χρονοδιάγραμμα της πορείας του έργου και να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί.

Ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τόσο την προσωπική του βούληση όσο και τη βούληση του του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά  για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού οδικού άξονα και υποσχέθηκε την επίσπευση των διαδικασιών.

Τέλος στη συνάντηση του κ. Καφαντάρη με τον κ. Καλογιάννη συζητήθηκε το θέμα του δρόμου από Σουληνάρι προς Κορυφάσιο, που έχει απόλυτη ωριμότητα από πλευράς μελετών και περιβαλλοντικών εγκρίσεων γιατί το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στα εθνικής σημασίας έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου