Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Τροποποιήθηκε το καταστατικό της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας


Την τροποποίηση του καταστατικού ενέκρινε το συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Οπως είπε στην "Ε" ο γραμματέας της οργάνωσης Παναγιώτης Μπαζίγος, ένας από τους σκοπούς αυτής της τροποποίησης ήταν η διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να δοθούν αξιώματα στους προέδρους της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (α' αντιπροέδρου) και της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας (β' αντιπροέδρου). Επιπλέον μετά τον "Καλλικράτη" έπρεπε να αναπροσαρμοστεί το καταστατικό έτσι ώστε τα αξιώματα που είχε η τέως Νομαρχία Μεσσηνίας να μεταφερθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, με το νέο καταστατικό το δικαίωμα να γίνονται μέλη μόλις το αιτηθούν έχουν πλέον και οι πολιτιστικοί σύλλογοι με έδρα τη Μεσσηνία, που πριν δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα. 
Να σημειωθεί ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα γίνει το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Αμφικτιονίας, προκειμένου να εκλεγεί νέο ΔΣ, με βάση τις αλλαγές που έγιναν φέτος στο καταστατικό συνέδριο. 
Ο Παν. Μπαζίγος ανέφερε επίσης ότι στο φετινό συνέδριο αποφάσισαν από του χρόνου να προωθήσουν το μεσσηνιακό αντάμωμα. «Πέραν του συνεδρίου ένας δήμος θα αναλαμβάνει κάθε χρόνο το μεσσηνιακό αντάμωμα», ανέφερε. 
Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, υπεύθυνος σε θέματα ομογένειας. «Η παρουσία του ήταν τιμή για εμάς γιατί δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στα πράγματα της Αμφικτιονίας», ανέφερε καταλήγοντας ο Παν. Μπαζίγος. 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Κώστας Κόλλιας βράβευσε την επίτιμη έφορο Ξένη Αραπογιάννη.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online" 30/07/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου