Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ Ο πρωθυπουργός του Κατάρ “έδεσε“ στη Φοινικούντα ΖΗΤΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Ενα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί βρέθηκε εδώ και λίγες μέρες στη Φοινικούντα, με τη θαμαληγό του, η οποία μάλιστα είναι η 8η μεγαλύτερη του κόσμου!
Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Φοινικούντας εδώ και λίγες μέρες έβλεπαν μέσα στον κόλπο της περιοχής ένα τεράστιο σκάφος, χωρίς να γνωρίζουν ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του.
Την Κυριακή το μεσημέρι, άνδρες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού, ο Ελληνας καπετάνιος της θαλαμηγού (του οποίου η σύζυγος είναι από την περιοχή) και ο σεφ του σεΐχη, βγήκαν από το σκάφος και πήγαν στην γνωστή ταβέρνα “Ελενα“ όπου συνεννοήθηκαν για πολλή ώρα με τους υπεύθυνους Ηλία και Νίκο Τσώνη. Καταρχάς ζήτησαν το φαγητό να προέρχεται μόνο από ντόπια προϊόντα και από προϊόντα της οικογένειας Τσώνη. Οντως, στο σεΐχη σερβιρίστηκαν αγριοκάτσικο μαγειρευτό Σχίζας, κολοκυθανθοί και άρμη.
Η οικογένεια του σεΐχη έφτασε κατά τις 7.30 το απόγευμα. Δεν επιτράπηκαν φωτογραφίες, ενώ στην παρέα βρισκόταν ακόμη ένα ζευγάρι και 7 άτομα φρουρά. Τα γύρω τραπέζια από τον πρωθυπουργό είχαν μείνει άδεια, αλλά η ταβέρνα λειτούργησε κανονικά. Πριν φτάσει ο ίδιος, η σύζυγός του και τα 6 του παιδιά (ηλικιών 3 ως 15), η ασφάλειά του είχε ελέγξει το χώρο και ο σεφ είχε μπει μέσα στην κουζίνα του καταστήματος.
Ο Νίκος και ο Ηλίας Τσώνης είπαν στην “Ε“ πως οι επώνυμοι επισκέπτες ήταν ήταν πολύ ευγενικοί και απλά ντυμένοι. Μόλις έφαγαν, έφυγαν γρήγορα, αφού οι δύο υπεύθυνοι της ταβέρνας τους είχαν ήδη προσφέρει ντόπιο λάδι ως δώρο.
Ο Χαμάντ ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί (πλήρες όνομα: Sheikh Hamad ibn Jassim Bin Jabor Al Thani) είναι μέλος της Βασιλικής Δυναστείας του Κατάρ και πρωθυπουργός από το 2007. Συμπεριλήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό “Time” για τα «Πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως» για το έτος 2012. Γεννήθηκε το 1959. Είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών της χώρας του από το 1992. Είναι ξάδερφος του σημερινού εμίρη Χαμάντ ιμπν Χαλίφα αλ Θανί και διορίστηκε πρωθυπουργός στις 3 Απριλίου του 2007, μετά την παραίτηση του Αμπντουλάχ μπιν Χαλίφα αλ Θανί (Abdullah bin Khalifa al-Thani). Παράλληλα συνέχισε να είναι υπουργός Εξωτερικών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου