Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κατατέθηκε η μελέτη για το Γυμνάσιο Κορώνης


Κατατέθηκε από το Δήμο Πύλου-Νέστορος στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Υ.Π.Ε.Κ.Α., η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας για την έκταση επιφάνειας 11.654,90 τ.μ., στη θέση “Σαράντου“ της Κορώνης.
Η μελέτη αυτή αποτελεί την τελευταία μελετητική εκκρεμότητα, προκειμένου να εγκριθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στη συγκεκριμένη θέση, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση του νέου Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει εγκρίνει την ένταξη της χρηματοδότησης κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος στο Ε.Σ.Π.Α. και παραχώρησε το γήπεδο στον Ο.Σ.Κ. για την υλοποίηση του έργου.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος διεκπεραίωσε μια σειρά μελετητικών ζητημάτων και πλέον απομένει η έγκριση της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. και ακολούθως η γνωμοδότηση του αρμοδίου πλέον οργάνου π. (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, για να προτείνει την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 04/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου