Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η αρχή των εκδηλώσεων στην Πύλο


Στην εποχή των γενικών περικοπών, λεφτά δεν υπάρχουν για πολυεκδηλώσεις με πληρωμή, αλλά η Πύλος έχει να παρουσιάσει ευτυχώς δύο ομάδες νεαρών. Η μία, το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Πύλου, το οποίο έδωσε δύο καταπληκτικές εκδηλώσεις: η πρώτη στο ετήσιο αντάμωμα όπου συμμετείχαν οι 23 σύλλογοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, και η άλλη με 12 χορευτικά στην πλατεία της Πύλου, μπροστά στο μνημείο (χωρίς κάγκελα), με τη συμμετοχή και του Χορευτικού Κουσελιού Ιωαννίνων. Να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι με τα χορευτικά τους που βρέθηκαν στο αντάμωμα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από άλλα πιο γνωστά χορευτικά στην Ελλάδα. Ηταν απίθανοι! 
Σε ό,τι αφορά τώρα την άλλη ομάδα, πρόκειται για το Ωδείο της Πύλου, τις γνωστές αυτές φυσιογνωμίες που η χάρη τους έχει φτάσει μέχρι την Ελβετία. Εδωσαν δύο παραστάσεις παίζοντας τραγούδια του  Γιώργου Ζαμπέτα, στην πλατεία της Πύλου και στο μόλο της Γιάλοβας. Τη βραδιά που δόθηκε η συναυλία στο μόλο της Γιάλοβας, οι πενιές και τα τραγούδια ακούγονταν στην Πύλο με αποτέλεσμα πολλοί Πύλιοι που δεν βρέθηκαν στην πλατεία να απολαύσουν από τα μπαλκόνια τους τον Ζαμπέτα, που ταξίδευε αρμονικά πάνω στην μπουνάτσα του λιμανιού. Ηταν το κάτι άλλο, είπαν μερικοί που έμεναν στην ανατολική
πλευρά της πόλης. Στη δυτική κυριαρχεί το ντάπα - ντούπα, το έκο, που λένε, των μπαρ. Βέβαια, στη Γιάλοβα η εκδήλωση παρουσιάστηκε χωρίς τον διάολο (τα κουνούπια).         

Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/08/2012

19 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιογράφε ,γλυψε γλύψε το έλειωσες το παγωτό.Λαμόγια όλοι σας για το προσωπικό σας συμφέρον.Το λέει η φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί σχολιάζετε άσχημα τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο , που έχει προσφέρει τόσα στο τόπο μας και έχει βοηθήσει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημοσιογράφε μάθε λοιπόν ότι και η φιλαρμονική συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου μπροστά στο μνημείο χωρίς κάγκελα και στον μώλο στη Γιάλοβα,αλλά εσύ ήσουν συνειδητά απών.Τόπιασες έτσι??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλαμε για το χειροτερο πολιτιστικο καλοκαιρι καθε Δημου της χωρας και τα υπολοιπα περισσευουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εκδηλωσεις του δημου κυριως οι φετινες αλλα και αλλων ετων θυμιζουν εκδηλωσεις πολιτισμου της Ελλαδας τους 1920!!!
    Παρα πολυ πισω!! Μεχρι και κατι χωριουδακια στον Ταυγετο κανουν πολυ καλυτερα πραγματα με πολυ ωραια προγραμματα.Συμφωνω για τις χειροτερες πολιτιστικες εκδηλωσεις σε ολη τη χωρα.
    Εχουμε βαρεθει καθε χρονο τον Ξυδια, τα Ζαμπετοτσιατσανια και τη φιλαρμονικη του Δημου ως περιφερομενο θιασο.

    Ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορέ κλεφτόπουλα, πέρσι η καλύτερη εκδήλωση του καλοκαιριού ήταν το κουαρτέτο τζαζ. Ξέρετε πόσοι Πύλιοι το παρακολούθησαν; Ο αριθμός τους έφτανε να μετρηθεί στα δάχτυλα των δυο χεριών. Αν δεν ήταν οι τουρίστες, και μάλιστα οι αλλοδαποί, θα ήταν σαν πρόβα μεταξύ των καλλιτεχνών.
    Το ίδιο και η φετινή εκδήλωση για τον Τσικλητήρα. Η "παρτίδα" σώθηκε από τους τουρίστες πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αληθεια ειναι Κωστα ότι οι ντοπιοι ειναι μονο για πανηγυρια με τακουνια!! Δεν σε αμφισβητω!

    Απλα θυμαμαι πιο παλια που ειχε και θεατρικες παραστασεις στο καστρο με σπουδαιαους καλλιτεχνες οπως επισης και συναυλιες αλλα οχι με Ξυδια και Κοτσιρα που ειναι της περιοχης! Αυτα δυστυχως εχουν εκλειψει κ λογω κρισης!

    Ομως δεν εχει ουσια να φτιαχνεις ενα προγραμμα το οποιο δν ενδιαφερεται κανεις να παρακολουθησει μονο και μονο για να πεις οτι κανεις πολιτιστικες εκδηλωσεις!Και αυτο ισχυει λιγο πολυ και για την προηγουμενη δημοτικη αρχη!

    παραθετω εκδηλωσεις που εγιναν παραδιπλα χωρις υποστηριξη κανενος δημου

    http://www.bassaviola.gr/ekdiloseis.html

    http://www.kalamatafreespace.blogspot.gr/search?updated-max=2012-07-07T01:47:00-07:00&max-results=7

    Θελω να πω πως για να γινονται τετοια πραγματα χωρις δημους κλπ φανταστειτε τι παπαδες θα μπορουσε να φερει ο δημος!

    υ.γ. Και ναι το κουαρτετο τζαζ ηταν η καλυτερη εκδηλωση περυσι! Αλλα ηταν για λιγους!

    Ο τελευταιος ανωνυμος 12.12μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελευταίε ανώνυμε,αποτι φαίνεται έχεις ασθενή η επιλεκτική μνήμη.Καμμία σχέση οι εκδηλώσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής με την σημερινή.Είναι σαν να συγκρίνεις την μέρα με την νύχτα.Τα ονόματα μόνο του θεάτρου που παρέλασαν από την Πύλο φτάνουν και περισσεύουν για να κάνουν την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ευτυχως που υπαρχει ο γιαννης ο μουσικος και ο συλογος κυριων!!!!
    τι κουαρτετο τζαζ και κουταμαρες!
    σε ποιους απευθυνεσαι ρε κωστα!
    πλακα μας κανεις!!!
    για ποιους γινονται οι εκδηλωσεις?
    ο πυλιος πολιτης , ο ντοπιος αυτα περιμενει??
    να μην αναφερω τις εκδηλωσεις που γινονται το χειμωνα!!ΜΗΔΕΝ
    το πολιτιστικο τελος γιατι το πληρωνουμε???
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΣΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είσαστε καλά πληροφορημένοι και μπερδεύετε τα πράγματα.
    Οι διάφορες θεατρικές παραστάσεις, πλην του ΔΗΠΕΘΕΚ, ήταν ανεξάρτητες από το Δήμο αλλά ενταγμένες στο πολιτιστικό καλοκαίρι. Αν εφέτος, με την κρίση, δεν τόλμησε να έρθει κάποιος θίασος είναι δικό του θέμα και όχι του Δήμου. Εκτός αυτού, όπως πληροφορήθηκα από τον μαέστρο της Φιλαρμονικής μας, το κόστος χρήσης του κάστρου ανέρχεται στα 1.100 ευρώ. Επομένως είναι και αυτός ένας αποτρεπτικός λόγος να έρθει κάποιος θίασος. Θα ήθελε 65 με 70 εισιτήρια από τα έσοδα του να πάνε στο κόστος χρήσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε (7 Αυγούστου 2012 6:20 μ.μ), υπάρχουν και τα πανηγύρια, και έχει πολλά αυτόν το καιρό, αν δεν σε ενδιαφέρει η τζαζ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΑ ΤΩΡΑ...ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙ...ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!
    ΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ ΤΖΑΖ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΣΟΥ.
    " Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΚΕΛΙΑ" ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορούσε να παρακολουθήσει την φιλαρμονική με Ελληνικά τραγούδια και ξένα τραγούδια, τον Ξυδιά με Ελληνικά επίσης, το αφιέρωμα στον Ζαμπέτα, τα χορευτικά του συλλόγου κυριών και των καλεσμένων τους. Αυτές δεν είναι εκδηλώσεις για το πολύ κοινό;
    Αυτά σου μυρίζουν και η τζαζ σου βρωμάει;
    Του χρόνου να στείλεις τις προτάσεις σου στον υπεύθυνο του Δήμου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλα ολο δικαιολογιες ειστε..σου απαντησε ο προηγουμενος για παραδιπλα εκδηλωσεις...οσο για τα θεατρα γιατι τις αλλες χρονιες ειχαν 20 και 25 και φετος θα παει 60??? Φθηνες δικαιολογιες για αμοιρους πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε τι ναι αυτα που λετε επι Χρονοπουλου (τη χρονια που ηρθε ο Ρεμος - και χεστηκα αν τον εφερε ο Σαμαρας η ο καθενας) η Πυλος ειχε το καλυτερο πολιτιστικο καλοκαιρι οπως εγραφαν τοτε και οι εφημεριδες. Επι Καφε ανταρη περυσι ηταν ενα αισχος και φετος ακομα χειροτερα.ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. - Ανώνυμοι (7 Αυγούστου 2012 3:30 μ.μ και 8 Αυγούστου 2012 3:49 π.μ) κάνετε λόγο για εκδηλώσεις ιδιωτικών φορέων. Αυτές είναι επιχειρήσεις. Γιατί μπερδεύετε τα πράγματα;
    - Μην λέμε συνέχεια τα ίδια. Οι αθηναϊκοί θίασοι αποφασίζουν μόνοι τους που θα παίξουν. Δεν είναι δυνατόν Δήμος να παρουσιάσει παράστασή τους με έξοδα δικά του, γιατί το κόστος είναι μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο Ρεμος θεωρειται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ???

    Χιλιες φορες Βικυ στην Πλατανοβρυση!!! Πιο πολυ πολιτισμος ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραια πες μας λοιπον οτι ο Δημος δεν εχει τα κονε να κατεβασει κανενα θεατρο της προκοπης.Γιατι ειναι απολιτιστοι.Μονος σου το πες πιο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή