Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ Ρύθμιση πυροδανείων, “όχι“ στο λιγνιτωρυχείο

 Η απόφαση για τη ρύθμιση των πυροδανείων έχει υπογραφεί, διαβεβαίωσε χθες βράδυ το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε σύντομη συνομιλία τους στο Κάστρο της Πύλου, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε επίσης το βουλευτή ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προχωρήσει η υπόθεση των σχεδιαζόμενων λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Κορώνης.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την έκθεση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με τίτλο “Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ιχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου“, η οποία φιλοξενείται στο
κτήριο Πασά στο Φρούριο της Πύλου. Επίσης κήρυξε την επίσημη έναρξη της επανέκθεσης της συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα Ρενέ Πυώ, στην οικία Τσικλητήρα.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τους θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη και σκεπάζει η θάλασσα. Σημείωσε ότι ως υπουργός Πολιτισμού είχε βάλει στόχο την ανάπτυξη της ενάλιας αρχαιολογίας και επεσήμανε ότι ως πρωθυπουργός επαναφέρει αυτή την προτεραιότητα. Τόνισε ότι όλα αυτά που παρουσιάζονται στην Πύλο αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες του ανεπανάληπτου ελληνικού πολιτισμού, μίλησε για την αξιοποίηση και την προβολή των ευρημάτων και των σημείων όπου βρέθηκαν τα ευρήματα και προέτρεψε να σταθούμε αντάξιοι της κληρονομιάς μας, ως θεματοφύλακες των αξιών του πολιτισμού και του τόπου μας.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, αφού αναφέρθηκε σε όλα τα έργα προστασίας και ανάδειξης του πολιτισμού που υλοποιούνται, καθώς και στην προσπάθεια δημιουργίας υποθαλάσσιων μουσείων στον όρμο του Ναβαρίνου και τον Κόλπο της Μεθώνης, σημείωσε ότι «προσδοκία μας είναι η δημιουργία μιας νέας τοπικής οικονομίας, που να στηρίζεται στον πολιτισμό».
Η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι, που ξενάγησε τον πρωθυπουργό και στις δύο εκθέσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η έκθεσή μας είναι η πρώτη αυτού του είδους, δηλαδή να προβάλλονται οι ενάλιοι αρχαιολογικοί θησαυροί της χώρας -αρχής γενομένης από τις θάλασσες της Πελοποννήσου- και γίνεται ύστερα από 36 χρόνια ερευνητικής δράσης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων».
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας είπε ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας» και παρατήρησε πως ανακαλύφθηκαν τα σημαντικότερα απομεινάρια του πολιτισμού που άνθισε από την εποχή του Ομήρου.
Να σημειώσουμε ότι ο Αντ. Σαμαράς έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τον κόσμο της Πύλου, τους πολίτες του τόπου καταγωγής του, τον οποίο επισκέπτεται για πρώτη φορά μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός της χώρας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου