Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ Χρυσή ευκαιρία για τη Μεσσηνία το “Mästarnas mästare”


Οταν περισσότεροι από 2 εκατ. ευρώ τηλεθεατές παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση ένα τηλεοπτικό σόου, πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής. Οταν μάλιστα αυτό λαμβάνει χώρα στη Μεσσηνία, τότε μόνο ως “χρυσή ευκαιρία” μπορεί να χαρακτηριστεί για την περιοχή μας. 
Ο λόγος για το τηλεπαιχνίδι “Mästarnas mästare” ή στα ελληνικά “Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών”, που αποτελεί παραγωγή της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης και στο οποίο θα λάβουν μέρος 12 βετεράνοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες από τη Σουηδία. Θα επιδοθούν σε δοκιμασίες αθλητικού περιεχομένου, με σκοπό να επιδείξουν τις αντοχές τους αρκετό καιρό μετά την... αποστρατεία τους.
Το τηλεπαιχνίδι θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία και με δεδομένο ότι ανάλογα τηλεπαιχνίδια στο πρόσφατο παρελθόν είχαν μέσο όρο τηλεθέασης ανά εκπομπή 2,2 εκατ. άτομα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι προοπτικές που ανοίγονται είναι κάτι παραπάνω από θετικές.
Ειδικότερα, γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Βοϊδοκοιλιά, Μπούκα, Βέργα, Ανω Βέργα, Πύλο, Αρχαία Μεσσήνη, Μονή Βουλκάνου, παλιά Καρδαμύλη, φαράγγι Φονέα και σε μεσσηνιακούς ελαιώνες.
Η διαδικασία ξεκινάει στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα, ενώ η εκπομπή θα μεταδοθεί από τη σουηδική τηλεόραση την άνοιξη του 2013 σε 10 ωριαία επεισόδια. Πρόκειται για τον πέμπτο κύκλο της συγκεκριμένης εκπομπής. Ενδεικτικό μάλιστα της σημαντικότητάς της είναι το ότι οι προηγούμενοι κύκλοι έλαβαν χώρα σε Ανδαλουσία, Μάλτα, Κύπρο και λίμνη Μπάλαντον στην Ουγγαρία. Οσο για τη φετινή διοργάνωση, συνδιεκδικήτριες ήταν αρκετές περιοχές της Μεσογείου - μεταξύ αυτών και ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα κ.ά.
Η Μεσσηνία ευτύχησε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η παραγωγή με αποτέλεσμα να επιλεγεί για τα γυρίσματα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της παραγωγής αρχαιολόγο Παρ Χεντμαρκ, τα κριτήρια για την επιλογή της Μεσσηνίας ήταν τα πανέμορφα τοπία με τις πολλές εναλλαγές, οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των τόπων όπου θα γίνουν γυρίσματα, η κοντινή απόσταση θάλασσας και βουνού, η ύπαρξη κάστρων και άλλων αρχαιολογικών χώρων, το θαυμάσιο κλίμα και γενικότερα η ελληνική κουλτούρα. 
Ηδη στην περιοχή έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν μέλη της παραγωγής για να προετοιμάσουν το έδαφος. Εκτός των 12 παικτών, στη Μεσσηνία θα βρεθούν περίπου 50 άτομα. Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη γίνει κρατήσεις 56 δωματίων σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα μείνουν σε υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή της Σάνταβας, όπου θα γίνουν και γυρίσματα. 
Προσεχώς θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της εκπομπής σε σκανδιναβικά μέσα ενημέρωσης, σε ειδική εκδήλωση που εκτός απροόπτου θα λάβει χώρα στην Ανω Βέργα, με την εντυπωσιακή θέα σε μεγάλο μέρος της Μεσσηνίας. Ο τελικός του τηλεπαιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί στο Νιόκαστρο της Πύλου. 
Για τις ανάγκες της εκπομπής θα πραγματοποιηθούν λήψεις από ελικόπτερο, οι οποίες θα παίζουν εμβόλιμα καθ‘ όλη τη διάρκειά του.
Ο κ. Χέντμαρκ, μιλώντας στην “Ε” για την Ελλάδα, τόνισε ότι οι Σκανδιναβοί εξακολουθούν να έχουν πολύ καλή άποψη για τη χώρα μας και για τους Ελληνες, ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Μεσσηνία έκανε λόγο για σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.
      
                        ΟΙ 12 ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ TOY “MäsTarnas MäsTare” 

























"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/08/2012







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου