Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ Δημοψήφισμα για δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πυλίας


Τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, υπό  μορφή δημοσκοπήσεων με τη διενέργεια ψηφοφορίας των πολιτών, με κάλπη ή και με τη συγκέντρωση υπογραφών, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι
των φορέων και οι πολίτες των τριών πρώην Δήμων της Ανατολικής Πυλίας, που ζητούν τη δημιουργία Δήμου στην περιοχή τους. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συγκέντρωση που έγινε, παρουσία αρκετού κόσμου, την περασμένη Κυριακή στη Λογγά.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής σημειώνεται «ότι οι πολίτες των παραπάνω περιοχών ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα, αφενός διότι θεωρούν το αίτημα για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου, ενιαίου και βιώσιμου Δήμου με “θέα“ τον Μεσσηνιακό κόλπο δίκαιο, αναγκαίο και καθολικό και αφετέρου, διότι αισθάνονται πλήρη απογοήτευση και εγκατάλειψη, από την άστοχη και ανεπιτυχή συνένωσή τους στους πολυπληθείς, απρόσωπους και απροσπέλαστους καλλικρατικούς Δήμους της Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος».
Στη συνέλευση πέρα από τοπικά δημοψηφίσματα αποφασίστηκε: Η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής που θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και θα κλιμακώσει τις προσπάθειές της για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης. Η ενημέρωση των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις. Η έκδοση ψηφίσματος και η αποστολή του αρμοδίως στη Διοίκηση.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου