Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΡΩΝΗ Το Νοέμβριο ολοκληρώνεται η προστασία της εισόδου


Το Νοέμβριο θα ολοκληρωθεί το έργο προστασίας του δρόμου εισόδου της Κορώνης από την κατολίσθηση, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Η κατασκευή του νέου Γυμνασίου - Λυκείου της Κορώνης αναμένει την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από το υπουργείο
Περιβάλλοντος, ώστε να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και να δημοπρατηθεί. Η β’ φάση κατασκευής της επέκτασης του λιμανιού της Κορώνης, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ,
βρίσκεται στο στάδιο της γνωμοδότησης επί της περιβαλλοντικής μελέτης των αρμοδίων φορέων (Εφορείες Αρχαιοτήτων, ΓΕΝ και ΥΕΝ) και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μετά από αυτές και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, θα προχωρήσει στη δημοπράτησή του, που καλώς εχόντων των πραγμάτων, υπολογίζεται στις αρχές του 2013.

Αυτά επισημάνθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά και τη συμμετοχή του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρη, της αντιδημάρχου Π. Λευτάκη - Αρβανίτη, του προέδρου της Τ.Κ. Κορώνης Γιάν. Παπασαραντόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Για το έργο στο λιμάνι διευκρινίστηκε ότι αφορά αποκατάσταση ζημιάς από θεομηνία και προβλέπεται η ενίσχυση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου έως το φάρο, στα τελευταία 100 μέτρα, από φυσικούς ογκόλιθους, μεγαλύτερους και περισσότερους, σε ύψος μέχρι 4 μέτρα από τη θάλασσα.
Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, έγινε αναφορά σε έργα που αφορούν στις υποδομές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, για τη συντήρησή του και την ασφαλή διέλευση των οδηγών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου