Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Astra Airlines: Δύο φορές την εβδομάδα Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Οι ιδιοκτήτες της αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines, που συνδέει με πτήσεις τη Θεσσαλονίκη με την Καλαμάτα, Χαρά και Γιάννης Ζλατάνης, επισκέφθηκαν χθες το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για μια πρώτη ολιγόλεπτη επαφή με εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. 
Η αεροπορική σύνδεση με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει διασφαλισθεί έως το 2016, ενώ τους ιδιοκτήτες της υποδέχτηκαν ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης.

Όπως τονίστηκε, σε μια σύντομη εκτίμηση της κατάστασης, ένα από τα ζητήματα που πρέπει να προσεχθούν είναι η ενημέρωση του κόσμου, καθώς αρκετοί δε γνωρίζουν ακόμα την ύπαρξη της γραμμής, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκδήλωσαν τη διάθεσή τους να κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές κρίνονται σκόπιμες για την ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης.
Παράλληλα, η κα Ζλατάνη σημείωσε ότι σύντομα θα προγραμματίσει κανονική επίσκεψη στη Μεσσηνία, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους φορείς.
Όσο για το χειμώνα, τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Παρασκευή και Κυριακή, με άφιξη στην Καλαμάτα στις 8.30 και αναχώρηση μισή ώρα μετά στις 9.00 το βράδυ.


Ενημέρωση
Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έφτασαν με την τακτική πτήση από Θεσσαλονίκη χθες το μεσημέρι και με την ίδια επέστρεψαν.
Καλωσορίζοντάς τους, ο αερολιμενάρχης είπε ότι είναι ευχαριστημένος από την εταιρεία, για τη συνέπειά της στις πτήσεις και την εξυπηρέτηση του κόσμου.
Οι πτήσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησαν το Μάιο και ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Ζλατάνης τόνισε ότι το καλοκαίρι γίνονταν 5 φορές την εβδομάδα, με τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές. Μίλησε δε για σύνδεση της Μακεδονίας με την Πελοπόννησο με αιχμή του δόρατος την Καλαμάτα.
Για την πορεία της γραμμής μέχρι τώρα, η κα Ζλατάνη σημείωσε ότι η πληρότητα των καλοκαιρινών πτήσεων δεν ήταν υψηλή, αλλά η εταιρεία επιθυμεί να δώσει βαρύτητα στη σύνδεση με την Καλαμάτα. «Θέλουμε να δούμε πού οφείλεται αυτό. Η μέση τιμή του εισιτηρίου (υπάρχουν 4 διαφορετικοί ναύλοι) είναι φθηνότερη από το ΚΤΕΛ. Είναι γεγονός που μας κάνει να σκεπτόμαστε πως μπορούμε να προωθήσουμε το συγκεκριμένο προορισμό. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε δημοσιεύσει διάφορα άρθρα για την περιοχή της Καλαμάτας σε έντυπα της Θεσσαλονίκης, ενώ θέλουμε να κουβεντιάσουμε και με τις τοπικές αρχές τι άλλο μπορεί να γίνει», σχολίασε η κα Ζλατάνη.

Καλύτερη προετοιμασία 
Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Ζλατάνης διευκρίνισε ότι η ανάθεση της γραμμής στην εταιρεία τους έγινε μια ημέρα πριν από την έναρξη των πτήσεων, αλλά φέτος υπάρχει χρόνος έως το επόμενο καλοκαίρι για καλύτερη προετοιμασία.
Σημείωσε ότι υπάρχει διάθεση αναπροσαρμογής σε ό,τι κριθεί πως θα συμφέρει την εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ η Ζλατάνη είπε πως όποτε υπάρχει αύξηση ζήτησης η εταιρεία μπορεί να αυξήσει τις πτήσεις, ακόμα και σε δύο την ημέρα.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τούς επισήμανε ότι πρέπει να εξετασθούν οι ημέρες και οι ώρες των πτήσεων και πρότεινε το δρομολόγιο της Κυριακής να μεταφερθεί τη Δευτέρα, ώστε να εξυπηρετείται και ο εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας που θέλει να επισκεφθεί τη συμπρωτεύουσα για δουλειές, όπως και να αλλάξει η ώρα της πτήσης την Παρασκευή. Επίσης, σημείωσε ότι η ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση των επιβατών με ΚΤΕΛ εκτός της συμπρωτεύουσας.
Σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από τη σύνδεση και πως όλοι οι φορείς μπορούν να συνδράμουν στην ανάπτυξη της γραμμής.

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 25/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου