Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ Παίρνουν βράχους από το Βενέτικο


Την καταστροφή του Βενέτικου, του βασικού ψαρότοπου του Μεσσηνιακού Κόλπου, καταγγέλλουν οι ψαράδες της Κορώνης. Καταγγέλλουν συγκεκριμένα τη λήψη βράχων από το νησί για το έργο προστασίας της ακτής στο Ακρογιάλι Αβίας και ζητούν να σταματήσει αμέσως αυτό, προειδοποιώντας πως δεν θα αφήσουν να συνεχιστεί.
Με ανοιχτή επιστολή - καταγγελία τους που έχει αναρτηθεί και στο Διαδίκτυο και η οποία συγκεντρώνει την αποδοχή αρκετών πολιτών της Μεσσηνίας, οι ψαράδες καταγγέλλουν ότι «εδώ και 5 ημέρες έρχεται μπίγα από την Αβία και καταστρέφει το Βενέτικο». 
Αναλυτικά η καταγγελία των ψαράδων έχει ως εξής:

«Εμείς οι ψαράδες της Κορώνης καταγγέλλουμε ότι έρχεται εδώ και 5 ημέρες μπίγα από την Αβία και καταστρέφει το Βενέτικο, διότι παίρνει βράχους από τη θάλασσα γύρω γύρω από το νησί.
Αν συνεχιστεί αυτό τότε θα καταστραφούν όλες οι φωλιές των ψαριών με αποτέλεσμα να αφανιστούν πολλά είδη ψαριών, αφού δεν θα υπάρχουν φωλιές για την αναπαραγωγή τους, μιας και μιλάμε για ένα μέρος που κατεξοχήν είναι ο βασικός ψαρότοπος της περιοχής. 
Ερωτούμε όλους τους αρμόδιους, Περιφέρεια, Δήμο Καλαμάτας, Δήμο Πύλου-Νέστορος και Λιμεναρχείο:
1. Αν συγκεκριμένος εργολάβος έχει άδεια για να καταστραφεί το Βενέτικο.
2. Αν έχει άδεια, ρωτάμε ποιος έδωσε αυτή την άδεια.
Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτό το γεγονός, μιας και ενημερωθήκαμε ότι η μπίγα θα μεταφέρει τουλάχιστον 3 μήνες βράχους από το Βενέτικο.
Αν γίνει κάτι τέτοιο είναι σαν να συνυπογράφουμε όλοι την καταστροφή του ψαρότοπου του Μεσσηνιακού Κόλπου και συνεπώς και των ψαράδων. Ζητάμε να σταματήσουν αύριο το πρωί να παίρνουν βράχους από το Βενέτικο, διαφορετικά δεν θα τους αφήσουμε εμείς».
Την καταγγελία υπογράφουν οι:
Παναγιώτης Βλαχοπουλιώτης, Νικόλαος Βλαχοπουλιώτης, Παναγιώτης Κριζέας, Ηλίας Λεφτάκης, Πέτρος Λεφτάκης, Νίκος Λεφτάκης, Διονύσιος Λεφτάκης, Διονύσιος Μαθιόπουλος, Σπύρος Λεφτάκης, Γεώργιος Σαρέλλας, Δημήτριος Σκορδαλής, Χαραλάμπης Καπινιάρης, Δημήτρης Καπινιάρης, Γρηγόρης Καπινιάρης, Σπύρος Καπινιάρης, Γιάννης Καπινιάρης, Διονύσιος Φωτεινάκης, Χρυσούλα Καπινιάρη, Αρχοντούλα Καπινιάρη, Αριστείδης Ν. Τρούπης, Γεώργιος Ν. Τρούπης, Φώτης Φωτεινάκης, Νικόλαος Πριφτάκης, Κωνσταντίνος Τρούπης, Ιωάννης Τσιφτσής, Χαράλαμπος Τσουβελης, Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, Ανδρέας Τσιρολιάς, Βασίλης Φωτεινάκης, Χρήστος Φωτεινάκης, Διονύσης Φωτεινάκης, Δημήτρης-Παναγιώτης Κουτραφούρης, Θανάσης Κουτραφούρης, Νικόλαος Τρούπης, Αριστείδης Τρούπης, Βασίλειος Σκορδάκης, Δημήτριος Σ. Σκορδάκης, Γεώργιος Φωσές, Γιαλλελής. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου