Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δίκτυο βιολογικού στη Γιάλοβα και ανάπλαση παραλίας Πύλου


Ωριμα θεωρούνται δύο σημαντικά έργα για την Πύλο και τη Γιάλοβα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υλοποίησής τους. Πρόκειται για την ανάπλαση - ανάδειξη του παραλιακού άξονα της Πύλου και την επέκταση του δικτύου του βιολογικού μέχρι τη Γιάλοβα. Για το δεύτερο ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης μας είπε ότι αναμένεται πολύ σύντομα η έγκριση δημοπράτησης. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. 
Το δεύτερο έργο που περιλαμβάνει την ανάπλαση - ανάδειξη του παραλιακού άξονα αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το έργο είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα υλοποίησης, με πρώτο το κάθετο τμήμα προς τον μόλο. Το εν λόγω τμήμα θα αλλάξει ριζικά την όψη της Πύλου γιατί θα αφαιρεθούν τα κιόσκια που βρίσκονται πάνω στον παραλιακό άξονα (προκυμαία) και θυμίζουν θερμοκήπια κηπευτικών, θα δημιουργηθεί μονόδρομος αλλά και πλακόστρωτο στην προκυμαία έτσι ώστε να μην αποτελεί εξαίρεση η Πύλος ως την πόλη με θάλασσα που στην παραλία της να μην μπορείς να περπατήσεις ένεκα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, τα οποία θα μεταφερθούν στις προσόψεις των μαγαζιών. Τα στέγαστρα θα είναι όλα ίδια έτσι που να μην προσβάλουν την αισθητική της πόλης και να εξυπηρετούν βεβαίως τους καταστηματάρχες αλλά και τους πελάτες. Η μελέτη του έργου αυτού έγινε από υπαλλήλους του δήμου. Να σημειωθεί ότι για την ανάπλαση - ανάδειξη του παραλιακού άξονα και της πλατείας υπήρχε μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας επί δημαρχοντίας Χρονόπουλου.
Τίθεται ένα ερώτημα εκ του γεγονότος ότι στα αρχεία των δήμων και των υπουργείων βρίσκονται στοίβες μελετών οι οποίες πληρώθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν γιατί ο επόμενος δήμαρχος είχε άλλη ιδέα. Εχει αναλογιστεί κανείς πόσα δισεκατομμύρια έχουν πάει στο βρόντο τα οποία το κράτος τα χρειάζεται για άλλες ανάγκες; Ας μην το αναλύσουμε γιατί θα πρέπει ν’ αλλάξουμε κράτος διαμονής. Εννοείται ότι υπάρχουν μελέτες που υλοποιούνται από επόμενο δήμαρχο, χαμηλού όμως κόστους υλοποίησης ως επί το πλείστον. Οι μελέτες που δεν υλοποιούνται είναι η αρρώστια. Για να δεσμεύονται οι δημοτικές αρχές ότι θα υλοποιήσουν μελέτες της προηγούμενης είναι αδύνατον, γιατί ο κάθε δήμαρχος έχει άλλες φιλοσοφίες.
Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε εάν τα χρήματα για την υλοποίηση δεν είναι στο συρτάρι να μην προχωράνε σε μελέτες γιατί από την πολλή μελέτη μείναμε αγράμματοι.
Σε ό,τι αφορά τέλος την πλατεία, το μνημείο Τριών Ναυάρχων άλλαξε όψη δίχως τα κάγκελα. Επειδή φυτεύτηκε γκαζόν ας αναφερθεί για άλλη μια φορά ακόμα ότι τα παιδιά μπορούν να μην ανεβαίνουν και το χαλάσουν, με την προϋπόθεση ότι διαπαιδαγωγούνται καλώς από το σχολείο και από το σπίτι τους. Δεν χρειάζεται «μπόγιας» στην πλατεία της Πύλου.

Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/10/2012

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΎ ΦΤΆΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΊΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΟΥΝ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε μου δεν ακυρονονται μελετες πανεπιστημίου για να γίνουν αντιστοιχες απο το Δήμο. Η τεχνική υπηρεσία του δημου δηλωσε ΑΔΥΝΑΜΙΑ να εκτελέσει τη μελέτη, η οποια δωθηκε σε ΙΔΙΩΤΗ. ΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Τσαμπα λεφτα να πέρνουν για να μετρανε καρεκλες στην πλατεία. ΜΟΝΟ για αυτο ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή