Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ Καλαμάτα-Μεσσήνη από τον αυτοκινητόδρομο


Κλειστός θα παραμείνει, από σήμερα Τρίτη μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη, ο κόμβος στο Ασπρόχωμα στην κατεύθυνση προς Μεσσήνη, λόγω έργων στις σιδηροδρομικές διαβάσεις, στον δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.
Σημειώνεται, παράλληλα, ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπεραστικού ΚΤΕΛ- τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το δρομολόγιο Καλαμάτα - Νοσοκομείο - Μεσσήνη και αντιστρόφως δεν θα φθάνουν ώς την είσοδο του ιδρύματος, αλλά θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν στην στάση επί του εθνικού δρόμου και μόνο.
Τα έργα στις διαβάσεις - σε συνεργασία ΟΣΕ και Δήμου Καλαμάτας- αφορούν βελτίωση της βατότητας στα σημεία εκείνα, με την τοποθέτηση ελαστικής λωρίδας όπως στην Αρτέμιδος και στον Αγιο Δημήτριο Κοκκορόγιαννη.
Οι διαδρομές της κυκλοφορίας θα είναι οι εξής: α) Οσοι κινούνται από Μεσσήνη προς Καλαμάτα θα στρίβουν αριστερά στον νέο κόμβο, αμέσως μετά το αεροδρόμιο, και θα χρησιμοποιούν τον καινούργιο δρόμο προς τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο Τσακώνα - Καλαμάτα στο ύψος του “Πράκτικερ”. Εναλλακτικά θα μπορούν να στρίβουν νότια στην Καρυδιά προς τα καρτ ή να έρχονται πιο μέσα και να στρίβουν νότια (απέναντι από του Αναγνωσταρά), χρησιμοποιώντας τον παρόχθιο δρόμο του ποταμού Αρι ή την παράκαμψη Ασπροχώματος (θα βγαίνουν στα φανάρια Ζαφείρη). Για την τοπική κυκλοφορία στο Ασπρόχωμα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον στενό χωματόδρομο μεταξύ σταθμού Ασπροχώματος και “Idea”.
β) Οσοι κινούνται από Καλαμάτα προς Μεσσήνη θα συνεχίζουν ευθεία προς Θουρία και θα στρίβουν αριστερά αμέσως μετά το “Πράκτικερ”, στην αρχή του έργου του “Μορέα”. Από κει θα κινούνται ευθεία για τον νέο κόμβο στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης. Εναλλακτικά θα μπορούν να χρησιμοποιούν την παράκαμψη Ασπροχώματος, στρίβοντας αριστερά στον κόμβο Ζαφείρη. Και για την τοπική κυκλοφορία μπορούν να κινούνται από το στενό χωματόδρομο προς το “Idea” (εναλλάξ με αυτούς που κινούνται από την αντίθετη κατεύθυνση).

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου