Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ενημέρωση - έκκληση για Παραδείσια - Τσακώνα


«Η μη παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες οδηγοί, επιβάτες και τουρίστες, να χρησιμοποιούν την παλιά και επικίνδυνη -και λόγω κατολισθήσεων- εθνική οδό, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τα καθημερινά ατυχήματα».
Αυτό σημειώνουν, μεταξύ άλλων, φορείς της Μεσσηνίας σε επιστολή που απέστειλαν χθες προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.
Η επιστολή εστάλη εν όψει της μεθαυριανής συζήτησης -στο 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου- αιτήματος ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης του 5ου Τμήματος, ως προς την συμπληρωματική σύμβαση με την οποία κατασκευάστηκε η παράκαμψη της γέφυρας.
Οπως σημειώνεται δε σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, «αν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι και πάλι αρνητική και το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου δεν δοθεί στην κυκλοφορία, θα συγκληθούν άμεσα σε συνεδρίαση οι φορείς του νομού για την αντιμετώπιση της κατάστασης».


«ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ»
«Σας ζητούμε, εκ μέρους των παραγωγικών τάξεων και των φορέων της Μεσσηνίας να ασκήσετε τη δημιουργική επιρροή σας για να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που βασανίζει το νομό μας, αλλά και τη νότια Ηλεία» σημειώνεται επιπλέον στην ίδια επιστολή.

Οι υπογράφοντες διευκρινίζουν, πάντως προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι «προφανώς, στόχος της επιστολής δεν είναι να παρέμβουμε στο έργο σας ή να επηρεάσουμε την αντικειμενική κρίση του Δικαστηρίου», αλλά «να σας γνωστοποιήσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να ζητήσουμε -και εκ μέρους των συμπολιτών μας- να δοθεί άμεση λύση, ώστε να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον».
Την επιστολή υπογράφουν, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας -και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου-, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης, του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Δημήτρης Θωμόπουλος, της Ενωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος, του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Μιχαήλ, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο ομόλογός του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας Κώστας Μιχαλόπουλος, οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας και Σταμάτης Μπεχράκης αντίστοιχα καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου