Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ



Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Ενημερωτική Εσπερίδα την οποία συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Α.Σ. Παλαίπυλος.


Η εκδήλωση αφορούσε την ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Πύλου-Νέστορος σχετικά με το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων του Δήμου Πύλου-Νέστορος».

Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση, η οποία στόχο έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας με τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Οι ωφελούμενοι από την συγκεκριμένη δράση θα φτάσουν τους 220. Οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιος το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι να είναι δημότης Πύλου-Νέστορος και να είναι άνεργος ή να εμπίπτει σε μια από τις κατηγορίες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε: «Οι Επιχειρήσεις αυτές έχουν πολλαπλά οφέλη, καθώς θα προηγούνται σε θέματα διεκδίκησης έργων ΕΣΠΑ, θα μπορούν να συνεργάζονται απευθείας με το Δήμο αποφεύγοντας τη διαδικασία διαγωνισμών». Επιπλέον, πρόσθεσε «Τώρα είναι η ώρα να ανασυγκροτηθούμε, να αναλύσουμε τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας και να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε συστηματικά και αποτελεσματικά», ενώ έκλεισε το χαιρετισμό του τονίζοντας ότι « ο Δήμος δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο!
Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι-συμπολίτες μας και μαζί θα συμπορευτούμε».
Τα πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση της δράσης παρουσίασαν η κ. Στέλλα Γραικιώτη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο κ. Γεώργιος Κόκκινος, Πρόεδρος της Ο.Π. ΝΗΛΕΑΣ, ο κ. Βασίλειος Παγώνης , Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, ο κ. Ευστράτιος Παπαδογιαννάκης και ο κ. Στυλιανός-Μάνος Ανδρεάδης από την Εταιρία Asset Τεχνολογική.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εσπερίδα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η συγκεκριμένη πρόταση φέρνει στη χώρα μας ένα νέο μοντέλο εργασιακής απασχόλησης, το οποίο είναι ακόμα στα σπάργανα αλλά σίγουρα θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς ανέργους να απασχοληθούν. Τα παραδείγματα από το εξωτερικό αποδεικνύουν στην πράξη τη βιωσιμότητα της συγκεκριμένης προσπάθειας. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν αιτήσεις συμμετοχής, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Πύλου-Νέστορος μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.


1 σχόλιο:

  1. Ασχετο όπως και το δημοσίευμα αυτό,γεια σου τατσοπουλε πουτς@@α σιγά ρε μάγκα θα στην πατήσει το τρόλεϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή