Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για το Παραδείσια - Τσακώνα


Αισιοδοξία υπάρχει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών για θετική απόφαση - έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής σύμβασης για την παράκαμψη στο νέο εθνικό δρόμο Παραδείσια - Τσακώνα. Απόφαση που θα κρίνει το χρόνο παράδοσης του σημαντικού αυτού οδικού έργου, το οποίο μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2012, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου κατασκευάζεται η μεταλλική τοξωτή γέφυρα.
Αύριο το πρωί εκδικάζεται στο Ζ’ Κλιμάκιο υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρίας Ντούνη η αίτηση ανάκλησης του υπουργείου της κατά πλειοψηφία απορριπτικής απόφασης του Ε’ Κλιμακίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η απόφαση θα εκδοθεί και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, αύριο μετά την εκδίκαση θα υπάρξουν ενδείξεις για το πού θα κατευθύνεται η απόφαση. Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών μίλησαν στην “Ε” για μεγάλη αισιοδοξία, αλλά κράτησαν και μια επιφύλαξη, αναφέροντας, «όμως, δικαστήριο είναι».
Σε περίπτωση θετικής απόφασης και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα από τον καιρό, η κοινοπραξία μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να ολοκληρώσει τις υπολειπόμενες εργασίες στην παράκαμψη (“μάτια γάτας”, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης στα σημεία προσαρμογής και κάποια ασφαλτικά) και ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα να παραδοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Ολοκληρωμένο το έργο - και με τη μεταλλική τοξωτή γέφυρα- υπολογίζεται να παραδοθεί Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2013.

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου