Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Εκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος στον Εγκλιανό ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ


Από τις 10 Δεκεμβρίου έκλεισε τις πύλες του για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου του Νέστορα, στον Εγκλιανό του Δήμου Πύλου - Νέστορος, εξαιτίας των δύο σημαντικών έργων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007-2013. Αυτό επισημαίνει η ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κι ενημερώνει αναλυτικά για τα δύο «έργα πνοής, με στόχο την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού αυτού χώρου».
Ειδικότερα, αναφέρει: «1) Τo έργο “Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ανακτόρου του Νέστορος”, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ υλοποιείται από τον Ιούνιο του 2011, από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Οι αναβαθμισμένες λειτουργικά υποδομές θα εξασφαλίσουν άνετη πρόσβαση και περιήγηση σε όλες τις ομάδες κοινού ενώ το πληροφοριακό υλικό θα παρουσιάζεται με τρόπο σύγχρονο και εύληπτο.
2) Το έργο “Κατασκευή νέου στεγάστρου προστασίας του ανακτόρου του Νέστορος”, προϋπολογισμού 3.171.458,82 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2012, από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τη Διεύθυνση Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων. Ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός με υπέργεια διαδρομή επισκεπτών, φιλοδοξεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης προστατεύοντας με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το μνημείο».
Η Εφορεία παρατηρεί ότι «μετά το πέρας των εργασιών, ο αναδεδειγμένος αρχαιολογικός χώρος θα παραδοθεί στο κοινό, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην τουριστική προβολή της Μεσσηνίας».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου